Dikkat!!! TEDES KALKMADI

Dikkat!!! TEDES KALKMADI
Sosyal medyada hızla yayılan, “TEDES artık ceza yazmıyor” söylentileri birinci ağızdan yanıt buldu. İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Söylentiler doğru değil, ihlal yapmayın” derken TEDES 3 hattının da hazır durumda olduğunu söyledi

 

 

TALİMAT YENİLEME YÖNÜNDE

Son günlerde sosyal medya genelinde yayılan ‘TEDES’in ceza yazmadığı’ ile ilgili paylaşımlar sürücülerin kural ihlali yapmasına neden olurken İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, TEDES ağlarının kaldırılmasıyla ilgili soru işaretlerine cevap verdi. TEDES’in trafik akışını sağlama noktasında önemli bir işlevinin olduğunu ifade eden Demir, “TEDES’in uygulamadan kalkması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak TEDES’le ilgili revizyon ve renovasyon söz konusu” dedi.

ÖLÜMLÜ KAZA SIFIRA İNDİ

TEDES’in vatandaşın düzenli trafik akışını ve keyfilikten uzak durulmasını sağlayan bir uygulama olduğuna da dikkat çeken Demir, “TEDES 1 dediğimiz bölgede vatandaşın yüzde 98’inin ciddi bir uyumu var. TEDES kurulmadan önce bu koridorda bir yıl içerisinde 7 ölümlü kaza 40 bin kural ihlali vardı. TEDES kurulduktan sonra bir yıllık ölçümleri yaptığımızda ölümlü trafik kazasının 0’a, 40 bin kural ihlalinin ise bin 400’e düştüğünü gözlemledik” ifadelerini kullandı.

TEDES 3 HAZIR

15 Temmuz yaşanmasaydı TEDES 3 hattının 2016 yılı içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “TEDES 3 hattı hazır durumda. TEDES 3 Ankara Yolu, Çumra Yolu, ara yollar ile Adana Yolunun hemen giriş kısmına kadarki bir periyotta olacak. Yani 70-80 bin metre karelik bir TEDES ağı örülecek. Üçüncü hattımızda etüt çalışmalarımız bitmiş urumda. Sadece kurulumla ilgili bir boyutu üzerinde çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum