Dikmen Yaylası beyaza büründü

Dikmen Yaylası beyaza büründü
Sakarya'da ilkbaharın gelmesiyle serinlemek ve hayvanlarını otlatmak için yaylaya çıkan vatandaşlar, karın şaşkınlığını yaşadı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın en yüksek kesimi olan Hendek ilçesi Dikmen Yaylası beyaza büründü.

Kent genelinde etkili yağmurun yüksek kesimlerde kara dönüşmesi, serinlemek ve hayvanlarını otlatmak için Dikmen Yaylası'na çıkan vatandaşları şaşırttı.

Yayla sakinleri, doğayı kaplayan beyaz örtü nedeniyle hayvanları otlatmakta zorlanırken, kar yağışıyla oluşan eşsiz manzaranın ise keyfini çıkardı.

Dikmen Mahallesi muhtarı Menderes Ayvaz, AA muhabirine, Bolu, Düzce ve Sakarya'nın birleştiği noktada bulunan yaylanın, 1727 rakımla kentin en yüksek kesiminde yer aldığını söyledi.

Kar yağışının sürpriz olduğunu anlatan Ayvaz, "Yaylada 230'un üzerinde ev var. İlkbaharda insanlar buraya akın ediyor. Yaz sıcaklarından kurtulmak isterken kışa denk geldik." dedi.

Yayla sakinlerinden Mehmet Kayran da bahar ve yaz aylarında ilçe merkezinde sıcaktan duramadığı için yaylaya geldiğini belirtti.

Birkaç gün önce yaylada hava sıcaklığının normal olduğunu bildiren Kayran, aniden gelen karın şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Dikmen Yaylası beyaza büründü

Dikmen Yaylası beyaza büründü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.