Dilekçe Komisyonu'na En Çok Erkekler Başvurdu

Dilekçe Komisyonu'na En Çok Erkekler Başvurdu
TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuran erkeklerin sayısı, kadınların sayısından üç kat fazla oldu - Başvuruların yüzde 64'u elektronik posta yoluyla geldi- Kadınların askere alınmasından, organ bağışında bulunanların engellilere tanınan haklardan yararlanması

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuran erkeklerin sayısı, kadınların sayısından üç kat fazla gerçekleşirken, başvuruların yüzde 64'ü elektronik posta yoluyla geldi.

Başkanlığını AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır'ın yaptığı TBMM Dilekçe Komisyonu'nun 1 Kasım 2015 - 16 Mart 2017 tarihlerindeki faaliyetleri analiz edildi.

Alt komisyonlar oluşturarak vatandaşlardan gelen dilekçeleri inceleyen ve görev kapsamında karara bağlayan komisyona, söz konusu tarihler arasında 9 bin 495 başvuru yapıldı.

Komisyona kadınlardan gelen dilekçelerin sayısı 2 bin 281 olurken, erkekler yaklaşık üç kat daha fazla başvuru yaparak, 7 bin 91 dilekçe gönderdi. Diğer dilekçeler ise tüzel kişiler adına komisyona yollandı.

Şahsi imzalı dilekçe sayısı 6 bin 293 olurken, geri kalan dilekçeler ise toplu imzalarla oluşturuldu. Toplu imzalarla başvurularla birlikte imzalarıyla dilekçe komisyonuna ulaşan kişi sayısı 76 bini aştı.

Vatandaşlar dilekçe komisyonuna başvururken, daha çok elektronik posta yolunu tercih etti. Başvuruların yüzde 64'ü elektronik posta, yüzde 23'ü posta, yüzde 7'si elden, geri kalanı ise faks, milletvekilleriyle ulaştırmak gibi yollardan gerçekleşti.

- Milletvekilleri için ÖSYM sınavı talep etti

Komisyona ulaşan dilekçelerde vatandaşların farklı konularda talep ve sorunlarına çareyi Dilekçe Komisyonu'nda aradığı ortaya çıktı.

Dilekçeler arasında, organ bağışında bulunan kişilerin de engellilere sağlanan sosyal haklardan yararlanması, kadınların da askerlik yapması, mobbinge yasal düzenleme getirilmesi, okullarda atıl durumdaki demirbaş eşyanın geri dönüşüme alınması, milletvekillerinin ÖSYM'nin yaptığı sınav sonucunda oluşturulan 10 bin kişilik havuzdan seçilmesi gibi talepler yer aldı.

Bir vatandaş dilekçesinde 1960 darbesiyle ilgili bilgilerini TRT ekranlarından anlatmak istediğini belirtirken, bir başkası ise doktorların gereksiz ilaç yazmasının önüne geçilmesi için düzenleme yapılmasını, sağlık harcamalarının kısılmasını istedi. Bir başka vatandaş ise Şanlıurfa'da infaz koruma memuru olduğunu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini ziyaret ederek, çay içmesini dilekçe ile talep etti.

Komisyonun 1 Kasım 2015 - 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirdiği 27 toplantıda, 7 bin 731 dilekçe için, aynı içerikli dilekçeler birleştirilerek, toplam 5 bin 407 karar alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.