Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Ding "Donk"!

Ding "Donk"!

Cuma akşamı her şey oldukça güzel başladı Torku Arena'da. Stadı dolduran on binler, maç başlamadan önce el ele tribünleri selamlayan iki takım oyuncuları... Maç da iyi başladı Konyaspor adına. Önde baskı rakibi hataya zorladı ve pozisyonlar buldu Yeşil Beyazlılar. Fakat 19. dakikada güzel maça yakışmayacak çirkinlikte bir an yaşadı. Babel sakatlandığı için topu bırakan Torku Konyasporlu oyunculara Donk'un cevabı gol atmak oldu. Bir anda ortalık karıştı. Neyse ki araya Şota girdi ve adamlığıyla işleri yoluna soktu. Belki bir daha hiç yaşanmayacak bir olayın canlı tanığı olduğum için de ayrıca mutluyum.

Konyaspor'un ya da başka takımların aleyhine hata yapılınca nasıl dile getiriyorsak, Konyaspor'un lehine yapılınca da getirmemiz gerekiyor. Statta izlerken penaltı pozisyonu doğru karar gibi gözüktü ama tekrarları izleyince ağır olduğunu düşündüm. Penaltı kararı yanlış.

Karar yanlış olsa da Torku Konyaspor oynadığı oyunla kazanmayı hak etti. Yalnız hücumdaki beceriksizlik hâlâ sürüyor. Zaten ligin en az gol atan takımı olan Konyaspor, girdiği pozisyonları da cömertçe harcıyor. Kasımpaşa maçından önceki yazımda "Konyaspor gol yemezse maç berabere biter, kazara bir gol atarsa da 3 puan gelebilir" demiştim. Nitekim öyle de oldu. Yenilen ve atılan ilk golü saymıyorum, diğer gol de penaltı zaten. Bu beceriksizliğe bir çare bulmak gerekiyor.

TORJE NE YAPIYOR? TARAFTAR NİYE ALKIŞLIYOR?

Torje görülebilecek en gereksiz kartlardan birini gördü. Maçın o dakikasında o şekilde kırmızı kart görülmez. Konyaspor taraftarı da bu gereksiz kartı alkışlayarak Torje'yi ödüllendirdi resmen. Son dakikalarda gol yense ne olacaktı? Alkışı hak etmiş olacak mıydı? Disiplinsiz hareketi yüzünden Karabük maçında sahada olamayacak Rumen oyuncu. Aykut Kocaman'ın Torje'ye bir uyarı yapması şart.

İSTİFALARDA RÖVANŞ ALINDI

Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa maçından sonra Mesut Bakkal istifa etmişti. Bu sefer de Şota istifa etti. Bu bağlamda Konyaspor rövanşı almış oldu. Konyaspor - Kasımpaşa maçları teknik direktörlere pek yaramıyor anlaşılan. Ama yaptığı centilmenlikten dolayı Şota'ya helal olsun. Basın toplantısında da bunun üstüne gitmemesi ve son derece mütevazı oluşu onun saygıdeğer karakterini yansıtıyor.

DONK BUNU HEP YAPIYOR

Süper Lig'in olay adamı Donk... Geçen sene Beşiktaş maçında elindeki topla, gole giden Almeida'yı durdurması, bu hafta Club Brugge - Beşiktaş maçında sosyal medyada Belçika ekibini destekleyen yazılar yazıp Türk taraftarları öfkelendirmesi, Konyaspor maçında da haksız bir gol atıp rakibe ve stadı dolduran on binlere saygısızlık etmesi... Süper Lig'in kaliteli, bir o kadar da çirkef oyuncusu Donk..

Fakat Mehmet Demirkol'un da dediği gibi, "Donklar olmasaydı Şotalar da olmazdı." 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR