Diplomatik temsilcilik çalışanları barış için hamle yaptı

Diplomatik temsilcilik çalışanları barış için hamle yaptı
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'deki diplomatik temsilcilik çalışanlarının katıldığı "Kordiplomatik Satranç Turnuvası" başladı.Türkiye...

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'deki diplomatik temsilcilik çalışanlarının katıldığı "Kordiplomatik Satranç Turnuvası" başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Dışişleri Bakanlığının işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen turnuvada diplomatik temsilcilik çalışanları barış için hamle yaptı.

AA muhabirine açıklamada bulunan TSF Basın ve Haber Koordinatörü Başak Göktaş, turnuvaya 30'dan fazla yarışmacının katıldığını belirterek, "Katılım, beklediğimiz rakamın üzerinde oldu. Turnuvanın diplomatik temcilikler arasındaki dostluk ve işbirliğinin artmasına katkı sunmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

Turnuva'nın en genç yarışmacısı 6 yaşındaki Melih Mehmet Çırak ise 3 yıldır satranç eğitim aldığını ve lisanslı satranç oyuncusu olduğunu ifade ederek, "Yarışma çok iyi geçiyor, iyi oynuyorum, herkesi yenmeyi düşünüyorum." dedi.

Turnuvaya, dereceye girmek için ter döken satranç oyuncularının yanı sıra aralarında ABD, Fransa, Rusya ve Meksika'nın da olduğu diplomatik temsilciliklerden çok sayıda davetli katıldı.

İki gün sürecek turnuvada dereceye giren yarışmacılar yarın madalya ve Kordiplomatik Satranç Turnuvası Kupası ile ödüllendirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.