Diş beyazlatma yöntemi ilgi görüyor

Diş beyazlatma yöntemi ilgi görüyor
Diş Hekimi Cem Demir, diş beyazlatma ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Dişin yüzeyinde zamanla oluşan renklenmelerin, organik ve inorganik maddelerin temizlenmesi işlemine diş beyazlatma işlemi dediklerini belirten Demir, “Bu işlemler de diş beyazlatma jelleri ile yapılmaktadır. Son yıllarda özellikle sosyal ve amel (iş) yaşamında dişlerin yapısına ve renklerine önem veren bireyler dışarıdan hoş ve estetik bir görüntüye sahip olmak istiyorlar. Bu durum kişinin psikolojisi açısından da son derece önemlidir. Diş hekimliğinde diş beyazlatma uygulamaları diğer yöntemlere göre hem daha ekonomik hem de daha zahmetsiz bir uygulamadır” dedi.

HERKESE DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ YAPILABİLİR

Diş hekimi muayenesinden geçen ve diş hekiminin onay verdiği herkes diş beyazlatma işlemini yapabilir” diyen Demir , “Yapılan tedaviler ve araştırmalar gösteriyor ki dozajında kullanılan solüsyon dişe hiç bir zarar vermemektedir. Yani diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen hiç bir diş beyazlatma işleminin zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemleri dişlere kesinlikle zarar vermemekte ve kalıcı hasar oluşturmamaktadır. Diş beyazlatma uygulamaları kişinin diş yapısına göre farklılıklar gösterir. Diş renginin ne kadar açılacağı kişiye bağlıdır. Diş beyazlatma uygulamalarının tek yan etkisi dişlerde belli bir süre kadar hassasiyet oluşturmalarıdır. Bu hassasiyet sıcak ve soğuk içeceklerde kendini oldukça belli eder. Fakat bu durum geçici bir durumdur. Yine diş hekiminiz diş beyazlatma işlemi sonrasında sizleri bu konuda uyaracak, sizlere vereceği florür, krem ve diş macunu ile oluşan bu hassasiyeti en az seviyeye indirecektir.” İfadelerini kullandı.

6 ay ile 2 sene kadar sabit kalıyor

Diş beyazlatma işlemlerinden alınan sonuçların kişinin diş yapısına bağlı olduğunu belirten Demir , “Yapılan diş beyazlatma işlemi 6 ay ile 2 sene kadar bir süre sabit bir şekilde kalmaktadır. İşte bu sürede kişinin yaptığı diş bakımı çok önemlidir. Eğer kişi sigara kullanmıyorsa ya da çay ve kahve gibi dişlerin rengine etki eden alışkanlıklarını sürdürmüyorsa bu süre o kadar uzun olacaktır. İlk haftalar çok önemlidir. Bu haftalarda sigara, alkol çay vb. kullanmamaya özen gösterilmelidir. “ diye konuştu. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.