Diş Hekimi Adayları Beyaz Önlük Giydi

Diş Hekimi Adayları Beyaz Önlük Giydi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl:- "Bugün giyeceğiniz bu beyaz önlük sizin dünyada en büyük ayrıcalığınız olacaktır. Bakınız bütün meslek grupları farklı, sağlık meslek mensubu farklıdır. Diş hekimi, hekim, eczacı sağlık meslek mensup

ANKARA (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 akademik yılı birinci sınıf öğrencileri, beyaz önlük giydi.

Gülhane Külliyesi Şehit Tbp. Ütğm. Halil Akçiçek Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Işıl Saygun, Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı Serhat Özsoy ile çok sayıda akademisyen, idari personel, öğrenci ve velileri katıldı.

Diş Hekimliği Dekan Vekili Prof. Dr. Işıl Saygun, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Gülhane Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasında gösterdiği yoğun çaba ve desteklerinden dolayı SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e teşekkür etti.

Prof. Dr. Işıl Saygun, salondaki öğrencilere, "Birazdan meslek hayatınız boyunca üniformanız olacak beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Temennim şudur ki meslek hayatınızın her safhası giyeceğiniz önlükleriniz gibi bembeyaz ve tertemiz olsun. Üniversitemizi geleceğe sizler taşıyacaksınız. Bizim için çok önemli ve çok değerlisiniz. Sizlere tüm eğitim hayatınızda başarılar diliyor ve hoş geldiniz demek istiyorum." sözleriyle seslendi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise konuşmasında, üniversiteye verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a teşekkür etti.

Prof. Dr. Erdöl, Gülhane bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması konusunda büyük bir istek olduğunu ve bunun kendilerine nasip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra ne yapacağız, fakülteyi açtık her şey bitti mi bitmedi, burada pırıl pırıl gençleri görüyorum. Bu gençler geleceğin en ünlü diş hekimleri olacaklar ve sadece hastaya bakmakla kalmayacaklar, aynı zamanda METÜM gibi iftihar ettiğimiz Ar-Ge faaliyetlerini yapacaklardır.

Yenilikler, icatlar, buluşlar yapacaklar ve patent sahibi olacaklar. Biz onlara bu gözle bakıyoruz. Bir de şunu genç kardeşlerime hatırlatmak isterim ki gelen her hasta sizin anneniz, babanız, kardeşiniz, eşiniz, çocuğunuz gibi olmalı. Annenize, babanıza, kardeşinize, eşinize ve çocuğunuza reva görmediğiniz hiçbir iş ve işlemi hastanıza uygulamayınız. Bu şekilde yetişeceğinize ben gönülden inanıyorum.

Bugün giyeceğiniz bu beyaz önlük sizin dünyada en büyük ayrıcalığınız olacaktır. Bakınız bütün meslek grupları farklı, sağlık meslek mensubu farklıdır. Diş hekimi, hekim, eczacı sağlık meslek mensupları içinde hepsini sayabiliriz. Hepsi meslek ama sağlık mensubu olmak ayrıcalıklı bir iştir. Bu ayrıcalıklı yolu tercih ettiğiniz, seçtiğiniz ve üniversitemizi de tercih ettiğiniz için sizlere ben teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Rektör Erdöl, iki diş hekimi adayı öğrenciye beyaz önlüğünü giydirdi. Daha sonra 60 diş hekimi adayı beyaz önlüklerini giydi. Törende üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler fotoğraf çektirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.