Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Engelleri Aşmaya Devam Edeceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Engelleri Aşmaya Devam Edeceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin önüne de çok engeller çıkarıyorlar. Avrupa’da ırkçılığın ve İslam karşıtlığının had safhaya vardığı ülkelerde engeller çıkartılıyor ama bu engelleri aşıyoruz, inşallah aşmaya da devam edeceğiz." dedi

BOLU (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye'nin önüne de çok engeller çıkarıyorlar. İşte görüyorsunuz Avrupa’da, Batı'da özellikle ırkçılığın, İslam karşıtlığının had safhaya vardığı ülkelerde, Türkiye Cumhuriyeti ve oradaki vatandaşlarımıza da engeller çıkartılıyor ama bizim de görevimiz bu engelleri aşmak. Aşıyoruz, inşallah aşmaya da devam edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen engellilere tablet bilgisayar dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, kentteki ziyaretine böylesine anlamlı bir törenle başlamanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

İktidarda oldukları 15 sene boyunca önlerine Türkiye içerisinde birçok engel çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, "Tek başına iktidar olduğunuz için 'Siz bu ülkeyi tek başınıza yönetemezsiniz. Bunu aklınızdan çıkarın.' diyerek çok engel çıkarttılar ama yılmadık, pes etmedik. Bu engelleri aşa aşa Türkiye'yi büyüttük, büyüttük, büyüttük." diye konuştu.

"Çok şükür karları da dağları da aşıyoruz"

İktidarları döneminde, 79 yılda yapılanın kat kat fazlasını gerçekleştirdiklerini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Günlük hayatımızda da, siyasi hayatımızda da engellerle karşılaşabiliyoruz. Şahıs olarak da öyle ülke olarak da öyle. Siyasi partiniz varsa yine öyle. Önemli olan engelleri aşabilmektir, engelleri ortadan kaldırabilmektir ve bu anlayışa sahip olmaktır. Bugün Türkiye'nin önüne de çok engeller çıkarıyorlar. İşte görüyorsunuz Avrupa’da, Batı'da özellikle ırkçılığın, İslam karşıtlığının had safhaya vardığı ülkelerde, Türkiye Cumhuriyeti ve oradaki vatandaşlarımıza da engeller çıkartılıyor ama bizim de görevimiz bu engelleri aşmak. Aşıyoruz, inşallah aşmaya da devam edeceğiz."

Dışişleri Bakanı olarak, AK Parti iktidarının en çok sosyal politikalarını beğendiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Yani insana yönelik. Esasen bizim dış politikamızın da esas unsurlarından bir tanesi vicdanı ve insani dış politikadır. Yani insanı merkeze almayan hiçbir politika başarılı olamaz ve suni, geçici olur. O yüzden bizim en başarılı politikalarımız sosyal politikalarımız. Sağlık da keza öyle. Bugün yurt dışında kaza geçirip veya başına bir şey gelince uçak göndermediğimiz, yani normal uçağa binemiyorsa ambulans uçak göndermediğimiz vatandaşımız yok. Kışın ağır geçtiği yerlerde, Doğuda, Güneydoğuda ambulanslarımız ulaşamadığı için doğum yaparken ya da sancıdan ölen kadınlarımızın fotoğraflarını artık görmüyoruz. Çok şükür karları da dağları da aşıyoruz."

"Engelli vatandaşlar istihdam edilmeli"

Bugün hiçbir ailenin "Yarın benim başıma bir şey geldiği zaman benim engelli çocuğuma ne olur?" diye endişe etmediğini belirten Çavuşoğlu, "Biliyor ki devlet ona bakar. Bakılacak yer de yani bir merkez varsa orada da bakar, evde bakılması gerekiyorsa evde de bakar, tedavisi hastanede olacaksa orada da bakar, tedavisi özel bir klinikte ya da merkezde olacaksa orada da bakar, nerede ihtiyaç duyulacaksa orada bakar. Eğitimin eğer okulda verilmesi gerekiyorsa okulda verileceğini bilir. Özel merkezde verileceğini biliyorsa orada olacaksa orada verileceğini bilir. Evde verilecekse de evde eğitimini verir. Bu işte, bizim insana verdiğimiz değerin göstergesidir." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, bugün fiziki engeli olan vatandaşların o fiziki engeli azaltabilmek ya da tedavisini yapabilmek için kullanmadıkları teknoloji ve imkanın olmadığını belirterek, "Robotik cihazlardan tutun da ne gerekiyorsa... Hangi ilaç ücretinin ne olduğu önemli değil. Yeni mi çıktı. Hemen getirtiyoruz. Hemen sosyal güvenlik sistemine sokuyoruz. Devlet karşılıyor. 5 bin dolarmış, 10 bin dolarmış fark etmez. Eskiden 'yarısını oradan al, yarısını bul, yarısını bulma, yarısı yok, yarın gel gene yok,' neler, neler, neler çektik neler. İnsanlar arasında ayrım yapılmaz. Engelli, engelsiz diye de ayrım yapılmaz. Paralı, parasız, fakir veya zengin diye de ayrım yapılmaz." ifadesini kullandı.

Engelli çocukların topluma kazandırılması esnasında aynı zamanda topluma katkı sağlamasının da temin edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, bunun için engelli vatandaşların istihdam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabirler: Zafer Göder, Mehmet Emin Gürbüz

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.