Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Irak'ta

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Irak'ta
ERBİL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İslami Hareket Partisi (Bizotnava) Lideri İrfan Abdulaziz...

ERBİL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İslami Hareket Partisi (Bizotnava) Lideri İrfan Abdulaziz ile bir araya geldi.

IKBY'nin Erbil kentinde bir oteldeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Çavuşoğlu, Abdulaziz ile görüşmesinden sonra Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket etti.

IKBY'nin Erbil kentindeki temasları kapsamında Çavuşoğlu, önce IKBY Başkanı Mesut Barzani, ardından Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro Sorumlusu Sadi Ahmed Pire ile İslami Toplum Partisi lideri Ali Bapir ile bir araya gelmişti.

Irak ziyareti çerçevesinde dün gece başkent Bağdat'a gelen Çavuşoğlu, önce mevkidaşı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenlemiş daha sonra Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el İbadi, Meclis Başkanı Selim Cuburi ve Türkmen yetkililerle görüşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.