Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği
İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için bulunduğu İstanbul'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti...

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için bulunduğu İstanbul'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gambiya ve Fildişi Sahilleri'nden gelen mevkidaşlarıyla görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu'nun KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile yaptığı görüşmede, KKTC'deki iç siyasi durum ve özellikle KKTC Dışişleri Bakanlığının başta bilişim olmak üzere imkanlarının artırılması hususunda görüş alıverişinde bulunuldu.

Çavuşoğlu'nun Gambiyalı mevkidaşı Neneh Macdouall Gaye ile yaptığı görüşmede ise ikili ve bölgesel konular ele alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği hususunun da gündeme geldiği görüşmede, ikili ekonomik ilişkilerin arttırılması gerektiği vurgulandı. Konuk Bakan Gaye, THY'nin Gambiya'ya uçuş başlatması talebinde bulundu. Görüşmede ayrıca, Gambiya Dışişleri Bakanlığına verilecek destek konusunda da detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.

Fildişi Sahilleri Dışişleri Bakanı Albert Mabri Toikeusse ile yapılan görüşmede ise ikili ve bölgesel ilişkilerle ilgili görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.