Dışişleri'nden "vize serbestisi" açıklaması

Dışişleri'nden "vize serbestisi" açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "AB'nin göç alanındaki işbirliğimizi, vize serbestisi kararıyla perçinlemesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "AB'nin 18 Mart mutabakatında ülkemizin üstlendiği yük ve sorumluluğun bilincinde olarak yapıcı tavrını bundan sonra da sürdürmesini ve göç alanındaki işbirliğimizi, vize serbestisi kararıyla perçinlemesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, konuya ilişkin soruya yanıtında, Ege'de düzensiz göçün kontrol altına alınmasına yönelik olarak AB ile 18 Mart 2016 tarihinde varılan mutabakat hakkında AB Komisyonu'nun ikinci raporunu 15 Haziran'da açıkladığını anımsattı.

Raporda, mutabakatın hedefine ulaştığının sayılarla ortaya konulduğu, Türkiye'nin özverili çabalarının bu sonucun elde edilmesinde önemli rol oynadığı belirtilerek, Ege adalarından alımlar ile AB ülkelerine yeniden yerleştirme süreçlerinin AB normlarına ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğinin kayda geçirildiği bilgisini paylaşan Bilgiç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın Schengen alanına vizesiz seyahatlerine ilişkin bir bölümün de yer aldığı raporda, AB tarafıyla devam eden teknik görüşmelere atıfta bulunulmakta ve komisyonun vize serbestisi sürecine inancı vurgulanmaktadır. Raporla 18 Mart mutabakatının ülkemizce etkin şekilde uygulanmakta olduğu bir kere daha teyit edilmiş, vize serbestisine giden süreçte teşvik edici bir tutum ortaya konmuştur. AB'nin 18 Mart mutabakatında ülkemizin üstlendiği yük ve sorumluluğun bilincinde olarak yapıcı tavrını bundan sonra da sürdürmesini ve göç alanındaki işbirliğimizi, vize serbestisi kararıyla perçinlemesini bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.