Diyabetin ilacı sıkı kahvaltı yapmak

Diyabetin ilacı sıkı kahvaltı yapmak
Doç. Dr. Serpil Salman, sağlıklı kahvaltının Tip 2 diyabet hastalığını engellediğini vurguladı.

Liv Hospital Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Serpil Salman, sağlıklı kahvaltının Tip 2 diyabet hastalığını engellediğini ve diğer bütün diyabet türleri için organ hasarının oluşumunu önlediğini vurguladı. Doç. Dr. Serpil Salman, güne sıkı bir kahvaltı ile başlamanın hem diyabetlilerde hem de sağlıklı kişilerde iyi beslenmenin püf noktası olduğunu belirterek, ''Diyabetli kişilerde kan şekerinin normal sınırlarda gitmesini sağlamak için kahvaltı çok önemlidir. Vücut ne kadar uzun süre aç kalırsa kan şekeri o kadar düşmeye başlar ve sonrasında kana şeker salınımı ile hızla yükselir.  Bu nedenle kahvaltı vücudun gece boyunca düşük giden kan şekerinin düzenlenmesi için olmazsa olmaz öğünüdür'' dedi.
SABAH NE YİYELİM? 
Kepekli, çavdar, yulaf ya da tam buğday unundan yapılmış ekmeğin kahvaltının olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Dr. Salman,  “Özellikle kahvaltıda ne kadar lif alınırsa, kan şekeri yükselmeleri de o kadar engellenebiliyor. Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.