Diyala'nın Sadiye kasabası IŞİD'den kurtarıldı

Diyala'nın Sadiye kasabası IŞİD'den kurtarıldı
Irak'ın Diyala iline bağlı Sadiye kasabasının IŞİD'in elinden kurtarıldığı bildirildi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak ordusu ve Peşmergenin,ABDöncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle başlattığı operasyon sonucu,Sadiye kasabasınıntamamen kontrol altına alındığı belirtildi.

Operasyonla ilgili AA muhabirine bilgi veren General Abdulemir Zeydi,"Irak polisi, Şii milisleri ve ordu güçleri güney batıdan, Peşmergeler ise doğudan kasabayıkuşattı. Kasaba, önce ağır bombardıman altına alındı. Sonra da 3 koldan hücuma geçilerek tamamen ele geçirildi" dedi.

Germiyan Bölgesi PeşmergeKomutanı Albay Ahmet Latif iseSadiye kasabasının kontrolününkayıp verilmedenIrak ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Öte yandanKürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Mela Bahtiyar,"Celevlave Sadiye, IŞİD içinhayati önem taşıyor.IŞİD, buiki kasabayı kaybettikten sonra Diyala ilinde zayıflayacak" iddiasında bulundu.

Kasaba sakinleri sevinç gösterisi yaptı

IŞİD militanlarının bölgeyiterk etmesinin ardından Diyala iline bağlı Hanekin ilçesi ileçevre kasaba sakinleri,havaya ateş açarak sevinç gösterisinde bulundu. Bölgedeki imamlar ise camilerde Peşmerge ve ordu güçleri için dualar okudu.

Bu arada, bölgedeki şiddetli çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Diyala'nın kuzeydoğusunda İran sınırına yakın olan ve çeşitli din mensupları ile kültürlere ev sahipliği yapan Celevla ve Sadiye kasabalarıIŞİD tarafından ele geçirildikten sonra Kürt, Türkmen ve Şii bölge sakinleri ülkenin çeşitliyerlerine göç etmiş, kasabalarda sadece Sünni Araplar kalmıştı.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin,ABD vekoalisyon güçlerinin hava desteğiyle başlattığı operasyon kapsamında, Sadiye'nin 14 kilometre uzağındakiCelevla kasabası bugünIŞİD'denkurtarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.