Diyaliz hastaları için kütüphane kuruldu

Diyaliz hastaları için kütüphane kuruldu
YOZGAT (AA) - Yozgat Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar için kütüphane kuruldu.Kamu Hastaneleri Birliği Yozgat Genel Sekreterliği Basın ve İletişim...

YOZGAT (AA) - Yozgat Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar için kütüphane kuruldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Yozgat Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi tarafından "Diyalize Giriyorum Kitap Okuyorum" Kampanyası kapsamında Yozgat Devlet Hastanesi diyaliz servisinde kütüphane oluşturuldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, gazetecilere yaptığı açıklamada, haftada 3 gün 4 saat diyalize giren hastaların, tedavi süresini kitap okuyarak geçireceklerini söyledi.

Merkezde toplam 51, il genelinde ise toplam 275 kişinin diyaliz tedavisi gördüğünü anlatan Kurca, "Diyaliz servisinde oluşturulan kütüphane için 250 kitap ve birçok dergi bağışında bulunuldu. Bu kitaplar başlatmış olduğumuz kampanya sayesinde toplandı." diye konuştu.

Bir insana verilebilecek en güzel hediyenin kitap olacağını ifade eden Kurca, bundan sonraki hedeflerinin il genelinde 275 diyaliz hastasına ulaşarak, kitap okumalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.