Diyanet "Aile Okulları" projesini genişletiyor

Diyanet "Aile Okulları" projesini genişletiyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, eş seçimi, nişanlılık ve nikah konularında yanlış bilinenler hakkında eğitim verilerek sağlıklı ailelerin temellerinin oluşturulması ve boşanma sürecine girmiş çiftler ile ailelerine yardımcı olmak için başlattığı Aile Okulları

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - Diyanet İşleri Başkanlığı, eş seçimi, nişanlılık ve nikah konularında yanlış bilinenler hakkında eğitim verilerek sağlıklı ailelerin temellerinin oluşturulması ve boşanma sürecine girmiş çiftler ile ailelerine yardımcı olmak için başlattığı "Aile Okulları" projesini yaygınlaştırıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı'nın 7 ilde başlattığı "Aile Okulları" projesi, bu yıl 14 ilde daha hayata geçirilecek.

Eskişehir, Trabzon, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Rize ve Kütahya'da devam etmekte olan Aile Okulları projesine bu yıl Burdur, Uşak, Elazığ, Malatya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Ağrı, Kars, Osmaniye, Hatay, Zonguldak ve Bartın da dahil edildi. Başkanlık, bu sene toplam 21 ilde uygulanacak projeyi önümüzdeki yıllarda ülke geneline yaymayı planlıyor.

Proje kapsamında öncelikle din görevlileri ve eşlerine eğitici eğitim seminerleri verilecek. Daha sonra bazı kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleri ile işbirliği çerçevesinde halka yönelik seminer, konferans ve paneller düzenlenecek.

Aile Okulları projesiyle, "modern hayatın akışı içerisinde değerlere uygun aile modelinin oluşturulması, aileyi devam ettirebilmek için sevgi ve saygı temellerinin İslami çerçeveler içinde ayakta tutulması, aile bireylerine etkili iletişim becerilerinin kazandırılması, evlilik konularında yanlış bilinenler hakkında eğitim verilerek sağlıklı ailelerin temellerinin oluşturulması, boşanma ile ilgili doğru bilgilendirme yapılarak tarafların bu süreci en az hasarla tamamlamalarının yardımcı olunması" hedefleniyor.

- "Bir yıllık değil, iki cihan arkadaşı olacak eş"

Aile Okullarında, aile olmanın, ideal eş olma ve eş seçimi ile başladığı, günü birlik heves ve arzularla hayat arkadaşlığının olmayacağı, "bir yıllık değil, iki cihan arkadaşı olacak eş" seçiminin önemi anlatılacak.

Evliliğin sadece iki kişi arasında olmadığı, evliliğin "Ben'den Biz'e yolculuk" olduğu vurgulanarak, bu yolculukta kayınvalide, kayınpeder, kardeşler arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiği, önyargılardan uzak bakış açısının nasıl oluşturulacağına ilişkin farkındalık eğitimleri verilecek. Çocuk sahibi olmanın ve yetiştirmenin önemi üzerinde durulacak eğitimlerde, insanın, en yakınından başlayarak etrafındaki kişilerle mahremiyet sınırlarının olduğunu bilmesi, aile içerisinde bu mahremiyet sınırlarına dikkat edilmesinin kazandıracakları ve kaybettireceklerine yönelik bilgilendirmeler yapılacak.

"Eşler arası iletişim", "ailede dini değerler", "İslam’a göre anne ve baba olmanın getirdiği sorumluluklar", "aile içi şiddet", "İslam’a göre nikah", "ailede çatışma ve çözüm yolları", "ailede dini değerler" ile "aile ve internet" başlıkları, düzenlenecek seminerlerin ana başlıklarını oluşturacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.