Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"Tüm dünyada ve ülkemizde din, maneviyat ve metafizik adına güzel gelişmeler oluyor"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Tüm dünyada ve ülkemizde din, maneviyat ve metafizik adına güzel gelişmeler oluyor" dedi.

Yılmaz, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, hayırseverlerce yaptırılan İbrahim Baloğlu Kur'an Kursu ve Kardeşler Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'in Cenabıhakk'ın rahmet olarak gönderdiği ve rehber kıldığı ilahi bir mesaj olduğunu belirtti.

Bu bakımdan ecdadın, asırlar boyu Kur'an okumayı, anlamayı, yaşamayı, anlatmayı ve Kur'an'ı anlatıp yaşatacak müesseseler kurmayı hayatının merkezine aldığını ifade eden Yılmaz, "Ecdadımız, cami yapmışsa caminin yanına mutlaka bir medrese, mektep ve Kur'an kursu inşa ederek cami kadar caminin içerisini dolduracak insan yetiştirmenin de bu millete, bu ülkeye değerler kazandırmanın öneminin farkında olan bir millettir." diye konuştu.

- "Din adına güzel gelişmeler oluyor"

İnsanlık tarihinde özellikle 19. yüzyılın sonunda bütün dünyada insanoğlunun Allah'ın evinden kaçtığı bir dönem yaşandığını anlatan Yılmaz, aynı düşüncenin Türkiye'de de yaşandığına işaret etti. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kur'an okumanın zor olduğu, yasak olduğu dönemler, hafız yetişmesinin hatta mihrapta namaz kıldıracak insan bulmanın zor olduğu dönemler gelmiştir ama milletimiz o zor zamanlarda da yine kendine imamlık yapacak, Kur'an okutacak hoca efendileri, hafızları yetiştirmeyi görev saymıştır. Kur'an hizmetinden asla geri kalmamıştır. Bugün daha iyi bir noktadayız. Tüm dünyada ve ülkemizde din, maneviyat ve metafizik adına güzel gelişmeler oluyor."

Yılmaz, Diyanet İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandığını dile getirerek şunları söyledi:

"Bu protokolle, hafız olmak isteyen yavrularımız, ortaokul birinci sınıfta bir yıl ara vererek hafız olsunlar sonrasında ilahiyat fakültelerine hafız olarak gitsinler ve daha donanımlı insanlar olarak bizim dini ve ilmi hayatımıza hizmet sunsunlar istiyoruz. Şu anda 100 yatılı Kur'an kursuna protokol çerçevesinde hafız öğrenciler alıyoruz ve 5 butik imam hatip okulundaki eğitimlerini Diyanet Vakfı olarak biz karşılıyoruz. Din eğitimi verecek alimlerimizin, ilim ehli insanlarımızın, hafız ilmi ilave edilerek yetişmeleri çok daha anlamlı bir konudur. Yatılı Kur'an kurslarımızın hem erkek düzeyinde hem de kız öğrencilerimiz düzeyinde artmasını istiyoruz."

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da Kur'an kursuna adı verilen merhum İbrahim Baloğlu'nun geride hayırlı evlatlar bıraktığını belirterek "Kursta yetişen öğrencilerin Çanakkale ruhuna sahip, İstiklal Harbi ruhuna sahip, devletine sadık, milletine köle hayırlı evlatlar ve hayırlı insanlar olarak toplumun arasına katılmasını temenni ediyorum, hayırlı uğurlu osun" dedi.

Okunan duaların ardından Kur'an kursunun açılış kurdelesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, Vali Kılıç ve protokol üyeleri kesti.

Yılmaz, açılışların ardından Niğde Üniversitesi Derbent Yerleşkesi konferans salonunda "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu konferansa katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.