Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hırvatistan'a gidecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hırvatistan'a gidecek
Görmez, 20 Avrupa ülkesinin katılımıyla yarın düzenlenecek "Avrupa İslam Cemiyetleri Buluşması"na katılacak

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 20 Avrupa ülkesinin katılımıyla yarın Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenecek "Avrupa İslam Cemiyetleri Buluşması"na katılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret çerçevesinde bugün Hırvatistan'a gidecek Görmez, açılışına katılacağı "Avrupa İslam Cemiyetleri Buluşması"nda katılımcılara hitap edecek.

Prof. Dr. Görmez, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic tarafından verilecek akşam yemeğine iştirak edecek ve Hırvatistan İslam Birliği'ni de ziyaret edecek.

Hırvatistan'da İslam'ın resmi din olarak kabul edilişinin 100'üncü yılı münasebetiyle Hırvatistan Parlamentosu'nda çarşamba günü düzenlenecek özel oturuma da katılacak Mehmet Görmez'e, burada Hırvatistan İslam Birliği Meşihatı Başkanı Aziz Hasanovic tarafından plaket takdim edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.