Diyanet'in kampanyasına ATO'dan destek

Diyanet'in kampanyasına ATO'dan destek
ATO Başkanı Bezci:- "Diyanet İşleri Başkanlığımızın terör mağduru vatandaşlara yönelik başlattığı 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyasına, 500 bin liralık yardımla üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla destek vereceğiz"- "ATO

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Diyanet İşleri Başkanlığının terör mağduru vatandaşlar için başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasına, 500 bin liralık yardımla üst kuruluş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla destek vereceklerini bildirdi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Türkiye'de şehit ve gazilerin yanında olmaya çalıştıklarını, nerede bir mağduriyet durumu olsa bunu ortadan kaldırmak için maddi manevi katkı sağladıklarını belirtti.

Güneydoğu'da asker ve polislerin terörle çetin bir mücadele gerçekleştirdiğini belirten Bezci, "Şehitlerimiz terörle mücadele ettiği için bizler işlerimize bakabiliyoruz. Şehit ailelerine bir nebze olsun katkı sağlamak bizim gönül borcumuzdur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Bayırburcak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğu'daki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlattığı 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyasına, 500 bin liralık yardımla üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla destek vereceğiz. ATO Meclisi olarak daha önce aldığımız bir karar uyarınca da Ankaralı şehit ailelerine 15'er bin lira maddi yardım yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bezci, Güneydoğu'da operasyonlara katılan asker ve polislerin postallarını bile çıkaramadan yatıp kalkmak zorunda kaldıklarına dikkati çekerek "Asker ve polislerimizin hayatlarını bir nebze olsun rahatlatmak için yaklaşık 200 bin liralık 27 bin adet çorap ve 9 bin takım iç giyim ile muhtelif gıda maddesi aldık ve peyderpey gönderiyoruz" bilgisini verdi.

ATO olarak Somali'ye ve Soma'ya yardım yaptıklarını anımsatan Bezci, Yemen'e 125 bin liralık, Bayırbucak Türkmenlerine de 250 bin liralık gıda yardımı gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.