Diyarbakır Valisi Aksoy:

Diyarbakır Valisi Aksoy:
"Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak." dedi.

Aksoy, Eğil ilçesi Taştan Mahallesi'nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" kapsamında yetiştiricilere fidan dağıtım töreninde, Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu ve bu potansiyelin daha üst noktalara taşınması için ilgili kurumlarca önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türkiye'de son 10 yıl içerisinde tarım alanında çok önemli değişimler gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Aksoy, özellikle sulu tarıma geçilmesi ve tarımdan daha fazla gelir elde edilmesi için DSİ'nin sulama projelerini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bunların bir kısmının tamamlandığı, bir kısmının ise yapımının sürdüğünü dile getiren Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu:

"Yapılan çalışmalar arasında bulunan Silvan Barajı Projesi'nin önemli bir yeri var. Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak. Bu projemiz tarımsal anlamda da önemli bir gelir getirisini de beraberinde taşımış olacak. Tarla üretiminin ötesinde meyveciliğe dönük olarak da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yanı sıra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının valiliğimiz ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde, ilimizdeki ceviz ve badem yetiştiriciliği konusunda da bir çalışma başlattık. Çiftçilerimize fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunların yetiştirilmesi ve üretime kazandırılması adına örnek bir çalışmayı bugün köyümüzde gerçekleştiriyoruz. 12 ilçemizde bu projenin çalışması devam edecek."

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, ceviz fidanı dikti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.