Diyarbakır'da Kızlara Özel Kitap Kafe

Diyarbakır'da Kızlara Özel Kitap Kafe
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hizmete açılan kafede, okur yazar buluşmaları, şiir dinletileri, kitap tahlilleri ve yarışmalar düzenlenecek

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile kızlara özel "Önder Kitap Kafe" hizmete açıldı.

Bakanlığın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Diyarbakır Önder İmam Hatipliler Derneğince gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla merkez Kayapınar ilçesinde açılışı yapılan kafede okur yazar buluşmaları, şiir dinletileri, kitap tahlilleri, yarışmalar düzenlenecek, kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kahve ikram edilecek.

Diyarbakır Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, kafenin açılışında yaptığı açıklamada, dünyada okuma oranlarına bakıldığında Avrupa'da bu oranın yüzde 27, Türkiye'de ise binde 1 olduğunu söyledi.

Gökdemir, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kitap okuma oranının çok daha düşük olduğunu vurgulayarak, kafenin okuma oranının artırılması için açıldığını belirtti.

Kız çocuklarının kitap okuma, kitap edinme açısından sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gökdemir, kafede yaklaşık 3 bin kitap bulunduğunu aktardı.

Kafe sorumlusu Sümeyye Gökdemir, gençlere kitapla buluşma imkanı sağlayan kafeye okullara yakın olması nedeniyle kız çocuklarının rahatlıkla gelebileceğini aktardı.

Kız öğrenciler kendilerine özel kafede kitap okumaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Timoçin, Diyarbakır'da kızlara yönelik bir yer açılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Timoçin, kafede rahat bir çalışma ortamına kavuştuklarını belirterek, "Kızlara yönelik ilk kez böyle bir yer açılıyor. Bu kafede ufkumuzun açılacağını düşündüğüm çok sayıda kitap var. En önemlisi ders çalışabileceğimiz bir ortam da var. Üniversiteye hazırlanırken ders çalışmak için burayı tercih edeceğim." diye konuştu.

Timoçin, kafenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kız öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum