Diyarbakır'da PKK'nın Dürümlü katliamına tepki gösterildi

Diyarbakır'da PKK'nın Dürümlü katliamına tepki gösterildi
Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıya vatandaşlar tepki gösterdi

Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar da saldırıyı nefretle kınadı.

Vatandaşlardan Seyfettin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Dürümlü katliamını vahşet olarak tanımladığını söyledi.

Dürümlü'de yaşananların insanlık tarihinde görülmemiş bir katliam olduğunu aktaran Güler, ölenleri rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

Güler, "PKK, bir piyondur. İsrail, ABD ve İngiltere'nin piyonlarıdır. PKK, kendi halkını öldüren, memleketine, devletine zarar veren bir örgüt olmuş." ifadelerini kullandı.

Örgütün Kürt halkının hiçbir hakkını savunmadığını, daha önce köylüleri öldürürken şimdi de şehirlere yayıldığını aktaran Güler, zulme karşı el ele vereceklerini dile getirdi.

"Bu katliamın amacı halkı yıldırmak, sindirmektir"
Osman Yağız da Diyarbakır'da şu ana kadar bu büyüklükte bir saldırının yapılmadığını anlattı.

Katliama en sert tepkinin verilmesi gerektiğini kaydeden Yağız, "Bu katliamın amacı halkı yıldırmak, sindirmektir. Son olaylarda halkın desteğini alamayanlar şiddete başvurmaya başladılar. Bu işlerin çözüleceği yer bellidir. Eğer oralarda bu işleri çözemiyorlarsa, dışarıda bombalarla kesinlikle çözemezler." diye konuştu.

"Zalimlere karşı sesimizi yükselteceğiz"
Yapılan katliamı tüm insanların lanetlemesi gerektiğini aktaran Eyüphan Kaya ise bunu ajandalarına yazacaklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Kaya, "Bu yanlışları unuttuğumuz zaman maalesef tekrarlanma ihtimali yükseliyor. Bu mazlumlara karşı duacıyız, zalimlere karşı da sesimizi yükselteceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.