Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu
Lice'de jandarma ve polisin ortaklaşa yürüttüğü hava destekli operasyonda, 1 ton 716 kilogram esrar ele geçirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma ve polisin ortaklaşa yürüttüğü hava destekli operasyonda 1 ton 716 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi Hacı Cemil mezrasında uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahısların yakalanması, esrar maddelerinin ele geçirilmesine yönelik olarak Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon yapıldığı belirtildi.

Bölgenin terör açısından hassas olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Operasyona, Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Lice Komando Alay Komutanlığı ve Polis Özel Harekatından teşkil edilen kuvvet katıldı. Ayrıca 6 kirpi, 6 kobra tipi zırhlı araç ile İl Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele timleri, 2 narkotik dedektör köpek, Lice İlçe Jandarma Komutanlığı adli kolluk ekibiyle operasyona destek verildi." 

Operasyonda toprağa gömülü varil içerisinde 1 ton 531 kubar ile 185 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildiği, olay ile ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.