Diyarbakır'daki patlama

Diyarbakır'daki patlama
Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları, vatandaşların taziyelerini kabul ediyor- Abdusselam Yakar:- "Annelerin ocağı söndü. Bir annenin sadece bir çocuğu kaldı, başka birinin

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları, vatandaşların taziyelerini kabul ediyor.

Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde 12 Mayıs gecesi patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları, Tanışık Mahallesindeki taziye evine gelen çok sayıda vatandaşın başsağlığı dileklerini kabul ederek, terör örgütü PKK'ya karşı duydukları nefreti dile getiriyor.

Terör örgütü PKK üyelerinin saldırıları sonucu, Sarıkamış ve Tanışık mahallerinde oturan Yakar ve Yaman ailelerinin evine ateş düştü. Yakınlarından 4 kişinin öldüğünü,12'sinin de kayıp olduğunu belirten Yaman ve Yakar ailesi üyeleri, gazetecilerin olayla ilgili sorularına ise "Acımız çok büyük, kelimelerle ifade edemiyoruz, ne konuşacağımızı bilmiyoruz." yanıtını verdi.

Kayıp 12 kişinin öldüğünü kabul ettiklerini belirten Yakar ve Yaman ailesinin üyeleri, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kaldığını aktardı.

Abdusselam Yakar, yaşanan saldırının vahşet olduğunu vurgulayarak, "Annelerin ocağı söndü. Bir annenin sadece bir çocuğu kaldı, başka birinin ise hem kocası hem de 2 çocuğu öldü. Eğer kamyonu mahallenin içinde patlatsalardı hiçbir şey kalmazdı." diye konuştu.

PKK'nın yaptığı bu saldırısı nedeniyle geceleri uyuyamadıklarını ve bu acıyı ölünceye kadar unutmayacaklarını aktaran Yakar, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin. Bu yapılana 'katliam' demeyip ne diyeceğiz? Bu acıyı ölene kadar unutamayacağız. Kimlik tespiti yapılan Remzi Yaman, Ahmet Yaman ve Mustafa Yakar'ın cenazesini teslim alıp defnettik. Geriye kalanların parçalarını sadece bir mezara mı yoksa ayrı ayrı mezarlara mı bırakacağımıza henüz karar vermedik. Faillerin bir an önce bulunması lazım. Bunlar nereden gelmiş, nasıl yapmışlar? Ortaya çıkmasını istiyoruz."

Öte yandan, kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen DNA örnekleri üzerindeki incelemenin tamamlanarak, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na ulaştırıldığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.