Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı
HDK Eş Sözcüsü Tuncel: "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır"

İSTANBUL (AA) - Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" dedi. 

HDK eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Taksim'deki Cezayir Restoran'da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin terör saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tuncel, Hükümet'ten, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve faillerin yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini söyledi. 

Bu kurşunun hedefinde sadece Tahir Elçi'nin olmadığını ifade eden Tuncel, "Bu olayı, Tahir Elçi gibi düşünen, Türkiye'de demokrasiden, özgürlükten yana olanlara verilmiş bir gözdağı olarak görmek gerekiyor" diye konuştu. 

Tuncel, Tahir Elçi'nin insan hakları savunucusu olduğunu aktararak, "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" ifadelerini kullandı. 

- Ertuğrul Kürkçü 

Ertuğrul Kürkçü de Elçi'nin ölümü dolayısıyla son derece üzgün olduklarını belirterek, başsağlığı diledi. 

"Tahir Elçi'nin önce hedefe konulduğunu, kötülendiğini, itibarsızlaştırılması için elden gelen yapıldıktan sonra yargı süreci başlatıldığını, ardından da hayatına son verildiğini" savunan Kürkçü, "Tahir Elçi, göze batan ve çarpıcı görüşleri olan ve bunları çekinmeden ifade eden bütün muhaliflerin başına gelenle cezalandırıldı" diye konuştu.  

Olayın "çatışma süsü verilmiş bir suikast" olduğunu öne süren ve bu sonuca, görgü tanıklarının aktardığı bilgilerden yola çıkarak ulaştıklarını kaydeden Kürkçü, "Diyarbakır Valiliği'nin olayın hemen ardından yaptığı açıklamaların mutlak hakikatle çatıştığını görmekten de üzgünüz" dedi.   

Elçi'nin, karşılıklı açılan ateşten değil doğrudan hedef alan bir kişi tarafından öldürüldüğünü öne süren Kürkçü, "Bunun dışındakilerin hepsi suikastin gerçekleştiği sahneye ait yan görüntülerdir. Tabii ki bir polis memurunun hayatını kaybetmiş olması da en az Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesi kadar üzücü ve elimdir, buna şüphe yok ama bu polisin bir suikastin hedefi olmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu. 

Kürkçü, Diyarbakır Barosu'yla birlikte bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. 

Ertuğrul Kürkçü, Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin doğru olmadığını da savundu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.