Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı
PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen askerlerden er Bodur ve er Bilgili'nin cenazeleri, askeri uçakla Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssüne getirildi

AMASYA (AA) – Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen er Recep Bodur (21) ve er Mustafa Bilgili'nin (21) cenazeleri, askeri uçakla Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssüne getirildi.

5. Ana Jet Üssünde şehitlerin cenazelerinin ambulansa alınması sırasında fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Bilgili'nin ikiz kardeşi Ramazan Bilgili ile kız kardeşlerinin oldukça üzgün oldukları görüldü. Anne Nilgün Bilgili de "Ben seni ellerine kına yakarak göndermiştim, böyle mi görecektim?" ifadelerini kullandı.

Bekar olan Bilgili'nin bir ay önce Diyarbakır'a gittiği, Bodur'un ise anne ve babasının vefat ettiği, kız kardeşi Sultan Gülen'in de rahatsızlanması nedeniyle kardeşinin cenazesini karşılamaya gelemediği öğrenildi.

Bodur'un cenazesi Amasya'ya, Bilgili'nin cenazesi ise Suluova'ya gönderildi.

Karşılama törenine şehitlerin yakınlarının yanı sıra üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cengiz Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda dün teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.