Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı
Merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12'si polis memuru 45 kişi yaralandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12'si polis memuru 45 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarı'nda geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada polis memurlarının da aralarında bulunduğu 48 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren yaralılardan 3'ü müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Patlama, Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi.

Bu arada, öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun da facianın büyümesini önlediği bildirildi.

Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluştu, okul binası ile çevredeki çok sayıda ev ve araç hasar gördü. Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı.

Teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma" suçu nedeniyle gözaltına alınan zanlıların, doktor raporu almak için hastaneye götürülürken saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkisinde bomba yüklü aracın patlatıldığı bildirildi.

Polis servis aracında 9 polis ile 7 şüphelinin bulunduğu, yaralılar arasında civarda oturan ve olay sırasında bölgede bulunanların yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Patlamada 12'si polis 45 kişi yaralanmıştır. Ayrıca ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs müdahalelere rağmen yaşamını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.