Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı
Ekonomi Bakanı Elitaş:- "(HDP'li Baydemir'in açıklamaları) 'Bir olalım, beraber olalım istedik ama olmuyor. Artık bundan sonra komşu oluyoruz' diye bir ifadeyi kullandıktan sonra bu olayın da patlak vermesi, açıkçası sıkıntılı bir durum Türkiye Büyük Mill

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in açıklamalarına ve Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin "'Bir olalım, beraber olalım istedik ama olmuyor. Artık bundan sonra komşu oluyoruz' diye bir ifadeyi kullandıktan sonra bu olayın da patlak vermesi, açıkçası sıkıntılı bir durum Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapan milletvekili, TBMM'nin menfaatlerini savunmak, terörle mücadele eden güvenlik güçlerini desteklemek mecburiyetindedir." dedi.

Elitaş, Gürcistan'ın Milli Günü nedeniyle bir otelde düzenlenen resepsiyon sonrasında AA'ya yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da polis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı kınadığını belirterek "Üzücü bir hadise. Bu olayları duydukça hep birlikte üzülüyoruz" diye konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in açıklamalarını hatırlatan Bakan Elitaş, şöyle devam etti:

"Bugün basına yansıyan bir milletvekilinin açıklaması var. 'Bir olalım, beraber olalım istedik ama olmuyor. Artık bundan sonra komşu oluyoruz' diye bir ifadeyi kullandıktan sonra bu olayın da patlak vermesi, açıkçası sıkıntılı bir durum. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapan milletvekili, TBMM'nin menfaatlerini savunmak, terörle mücadele eden güvenlik güçlerini desteklemek mecburiyetindedir."

Elitaş, terör örgütünün korkutarak ve tehdit ederek bölge insanını tedirgin ettiğine işaret ederek "Terör örgütü, bölgedeki Kürt kardeşlerimize zulüm etmektedir. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatımız, PKK terör örgütünün PYD'nin, YPG'nin, Kürt kardeşlerimize yaptığı zulmü durdurmak için elinden gayreti gösteriyorlar. Yaralılara acil şifalar diliyorum geçmiş olsun." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.