Diyarbakırlı "Şampiyon" Pizzacıdan Abd Anma Günü'ne Özel Dev Pizza

Diyarbakırlı "Şampiyon" Pizzacıdan Abd Anma Günü'ne Özel Dev Pizza
New York'ta yaşayan ve "uluslararası pizza hamuru açma şampiyonluğu" bulunan Diyarbakırlı pizzacı Akdeniz, "Anma Günü"nde ABD bayrağı şeklinde devasa pizza yaptı - Akdeniz, evsizlere, asker ve gazilere bedava pizza dağıttı

NEW YORK (AA) - ABD'de her yıl ülke genelinde savaşlarda ölen askerlerin anıldığı "Memorial Day"de (Anma Günü), New York'ta yaşayan "dünya şampiyonu" Türk pizzacı Hakkı Akdeniz tarafından ABD bayrağı şeklinde devasa pizza yapılarak dağıtıldı.

14. Sokak ile 5. Cadde'nin kesiştiği noktada yeni pizza mağazasını açan Diyarbakırlı pizzacı Hakkı Akdeniz, her yıl mayıs ayının son pazartesi günü, savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalıların anıldığı Anma Günü dolayısıyla yaklaşık 6 metre uzunluğunda Amerikan bayrağı şeklinde pizza yaptı.

Bunun dışında Akdeniz, gün dolayısıyla askerlere, asker emeklilerine ve evsizlere bedava pizza dağıttı. Türk pizzacı devasa pizzayı ise evsizler barınağından gelen evsizlere verdi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dev pizza için 4 çeşit peynir, zeytinyağı ve dana etinden üretilmiş sucuk kullandığını söyledi.

"Amerika'nın en büyük pizza bayrağı"nı yaptığını belirten Akdeniz, "Bugün 300 milyonun kutladığı Anma Günü olduğu için kimsenin yapmadığını yapmak istedim" dedi. Akdeniz, bunun ayrıca yeni mağazası için açılış manasında olduğunu kaydetti.

- Askerler ve evsizlerden Türk pizzacıya teşekkür

Akdeniz'in ikramından tadan askerler ise bu jestin Anma Günü'nün mana ve önemini çok iyi yansıttığını dile getirdi.

Anma Günü olduğu için New York'ta bulunduklarını ancak yürüyüşe katılmadıklarını belirten askerler, tesadüfen geçtikleri sırada pizzayı görüp tadına baktıklarını ifade etti.

Akdeniz'in pizza dükkanına gelen bir başka Amerikalı ise eski bir asker olduğunu, Amerikan topraklarına terörist saldırı yapıldıktan iki hafta sonra orduya katıldığını, Alaska, Japonya, Irak ve Afganistan'da hizmet ettiğini aktardı.

Şu anda evsiz olduğunu anlatan asker emeklisi, her şeye rağmen ülkeyi sevdiğini ve özgürlüğün bedava elde edilemeyeceğini söyledi.

New York'ta milyonlarca iş yeri olmasına rağmen sadece Akdeniz'in günün önemine uygun olarak bedava pizza dağıttığına değinen evsiz asker emeklisi, Türk pizzacıya teşekkür etti.

New York'ta kalacak yeri ve parası olmadığı için bir süre evsizler barınağında kalan Diyarbakırlı pizzacı Hakkı Akdeniz, Türk restoranında iş bulmasının ardından, azimli çalışmasının sonucunda girdiği uluslararası pizza hamuru açma şampiyonasında dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. Ardından kendi iş yerini kuran Akdeniz, New York'taki 10'uncu pizza dükkanını önceki hafta hizmete açmıştı.

ABD'de her yıl, mayıs ayının son pazartesi olan Anma Günü'nde ülke genelinde resmi tatil yapılıyor. Gün ayrıca gayriresmi olarak yaz mevsimi ve tatil sezonunun başlangıcı kabul ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.