DKK Darbe Girişimi Davasında 4 Tahliye

DKK Darbe Girişimi Davasında 4 Tahliye
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Şirzai ile örgütün Deniz Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen eski Deniz Kuvvetleri Kom

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) eylemlere ilişkin 72 kişinin yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 2'si eski albay 4 sanığın tahliyesine hükmetti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada sanıklar, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan eski albaylar Mustafa Özer ve Olcay Yüksel ile eski astsubaylar Sinan Avşar ve Murat Önen'in adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Şubat-9 Mart tarihlerine bıraktı.

Mahkeme heyeti, gelecek celse 3 hafta sürecek duruşma boyunca sanık ve avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını dinleyecek.

- 61 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Dünkü duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, aralarında dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai, FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanvekili Tuğamiral İrfan Arabacı, eski tuğamiraller İhsan Bakar, Hasan Kulaç'ın da bulunduğu sanıklardan 61'inin "Anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemişti.

Eski Tuğamiral Ali Murat Dede ve eski Tümamiral Sinan Azmi Tosun'un aralarında bulunduğu 7 sanığa ise yalnızca terör örgütü üyeliği suçundan hapis cezası verilmesi istenen mütalaada, 3 firari sanık hakkındaki dosyanın ayrılmasına, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan Astsubay Sinan Avşar'ın ise beraatine karar verilmesi talep edilmişti.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.