DOÇENT CİNAYETİNDE FLAŞ AÇIKLAMALAR ÖZEL

DOÇENT CİNAYETİNDE FLAŞ AÇIKLAMALAR ÖZEL
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in kardeşi Mustafa Özdemir, cinayetle ilgili daha önce kamuoyuna hiç yansımamış ayrıntıları sitemizle paylaştı.

-- Cinayet esnasında fakültede katil zanlısı Ahmet G.'nin odasında kim vardı?

-- Fakültede illegal yapılanma mı var? Bu illegal yapılanmanın temel özellikleri neler?

-- Dekan hanım cinayeti hangi gün öğrendi? Dekan hanımın görevi ihmali söz konusu mu?

-- Katil zanlısı profesör Ahmet G. asgari ücretli Asuman s.'den niye 80 bin TL istedi?

İŞTE BU SORULARIN CEVABINI TAŞIYAN FLAŞ AÇIKLAMALAR:

Abim Celalettin Özdemir’in öldürülmesiyle ilgili olarak yetkili merciler gerekli çalışmaları sürdürse de biz ailesi olarak bazı konulara dikkat çekmeyi abimiz adına görev bildik.

Daha önce de açıkladığımız gibi abim Mühendislik Fakültesi’nde illegal yapılanmanın olduğundan bahsetmişti. Abim, bu yapılanmada yer alan 7, 8 kişinin tümünün akademik personel olup, idari kadrolarda görev aldığını, yapının kendilerine yakın kız öğrencileri kullanarak şantaj amaçlı, ses kaydı, fotoğraf ve de özel mesajları ele geçirerek birbirlerini tehdit ettiklerinden söz etmişti. Bu gün geldiğimiz durum da galiba abimi haklı çıkarıyor.

Buradan soruyorum. 4-5 yıldır Çevre Mühendisliği’nde sekreter olarak görev yapan Asuman S. nin 30 Mayıs 2014 günü apar topar tayin edilmesinin sebebi ne idi?

Öldürülen Celalettin Özdemir Mühendislik Fakültesi’nden 7-8 kişi hakkında hazırlamış olduğu suç dosyasını YÖK'e, rektörlüğe ve de adli makamlara vereceği günün bir gün öncesinde neden öldürüldü? Bu dosyada adı geçen kişiler kimlerdi?

 Ahmet G. kendi başına Celalettin Özdemir'i 14 kez bıçaklayarak nasıl öldürdü? Abimin nasıl fiziki bir yapıda olduğu biliniyor. Cinayet günü ve de saatinde Ahmet G’nin oğlu odasındadır. Ahmet G. odadan beyaz gömlekle çıkıp geriye abimin montu ile dönüyor. Bu hiç mi fark edilmedi?

Saat 17.30’da da Handan Hanım eşini görüyor. Ahmet G’nin üstündeki Celalettin ÖZDEMİR’E ait montun EŞİNE ait olmadığını bilmemesi, bu kimin diye sormaması tam bir muammadır.

Ahmet G. basına yansıyan ifadesinde eşi Handan’a olayı tüm ayrıntısıyla anlattıktan sonra Handan Hanım evden kovuyor. Handan Hanım’ın olayda ve de suçun işlenmesine fiili olarak hiç bir katkısı yoktur. Fakat Handan Hanım dekan olarak YÖK kanunun 8 maddesi gereği görevini tam olarak yapmamıştır. Aşağıya görevlerini yazıyorum:

 Dekan

 MADDE 8. a) Atanması: Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır. Süresi biten dekan yeniden atanabilir.

 Dekan kendisine çalışmalarında yardımcı olmak üzere fakültenin aylıklı öğretim üyeleri arasından en çok iki kişiyi dekan yardımcısı olarak seçer.

 Dekan yardımcıları dekan tarafından en çok üç yıl için atanır. Dekan gerekli gördüğü hallerde yardımcılarını değiştirebilir. Dekanın görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevi de sona erer.

 Dekana, görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından biri vekalet eder. Göreve vekalet altı aydan fazla sürerse, yeni bir dekan atanır.

 b) Görev, yetki ve sorumlulukları:

1. Fakülte kurullarına başkanlık etmek, fakülte kurullarının kararlarını uygulamak ve fakülte birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,

 2. Her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde fakültenin genel durumu ve işleyişi hakkında rektöre rapor vermek,

 3. Fakültenin ödenek ve kadro ihtiyaçlarını gerekçesi ile birlikte rektörlüğe bildirmek, fakülte bütçesi ile ilgili öneriyi fakülte yönetim kurulunun da görüşünü aldıktan sonra rektörlüğe sunmak,

 4. Fakültenin birimleri ve her düzeydeki personeli üzerinde genel gözetim ve denetim görevini sürdürmek,

 5. Kanun ve yönetmeliklerle kendisine verilen diğer görevleri yapmaktır.

 Dekan; fakültenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasıyla, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde, bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında, takip ve kontrol edilmesinde ve sonuçlarının alınmasında rektöre karşı birinci derecede sorumludur.

Dekan Hanım,  yukarda belirtilen görevlerinizden bazılarını ihmal ettiniz mi. Göreviniz olduğu halde üniversite içindeki Tıp Fakültesi’ni arayıp sağlık kuruluşuna haber verdiniz mi?

 155 polis imdatı arayarak Emniyet’e bu cinayet olayını haber verdiniz mi?

En yakın sağlık kuruluşuna haber verseniz belki mağdur ölmeyecekti. Görevinizi ihmal ederek insanlık suçu işlediğinizin farkında mısınız.

Mağdur, odasında günlerce kanlar içinde yatarken Ahmet G ne yapıyor oğluna vekalet vererek mal transferi yapıyor. Yine olaydan önce Celalettin Özdemir, kanlar içinde yatarken hiç bir şey yapılmıyor. Ahmet G. de delilleri karartıyor izleri siliyor. Celalettin Özdemir'in ölmeden sattığı 5 daire, Meram’da arsa, borsadaki parası, nakit parası, sattığı aracın parası olmak üzere toplamda 900 bin tl ile 1 milyon TL gibi bavulunda taşıdığı parası ve de 7-8 kişi hakkında hazırladığı raporun bulunduğu flaş bellek ayrıca cep telefonu kayıptır. Ahmet G’ nin asgari ücretli birinden 80 bin TL istemesi manidar ve de TAM bir muammadır.

 Yukarda saydığımız nedenlerden dolayı Dekan Handan Hanım’ın görevde kalması, devam eden adli ve de idari soruşturmada delilleri karartacağı, tanık olarak dinlenen Akademik personel üzerinde baskı kuracağından soruşturmada adaletin bu şartlar altında tecelli edeceği biz kederli ailesinde derin üzüntü yaratmıştır.

'Doçent cinayeti'nde sekreter Asuman S.'nin ses kaydı çıktı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAF

DOÇENT CİNAYETİNDE BİR SKANDAL DAHA

Üniversite ve YÖK’ün değerli başkan ve üyeleri bu duruma duyarlık göstererek adeletin tecellisi için gereğinin yapılmasını mağdurun ailesi olarak beklemekteyiz. Adli makamlara, bu olayda sonuna kadar giderek gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan tüm personele teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Gerçeğin kötü bir huyu vardır. Er ya da geç ortaya çıkar.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN

ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLİYORDU

DOÇENT CİNAYETİNDE SORU İŞARETLERİ KALDI

ÖĞRENCİLERİ AĞLADI/FOTOGALERİ

CİNAYETE KURBAN GİTTİ/VİDEO

DOÇENTİN CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

www.pusulahaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.