Doçent cinayetinde flaş gelişme!

Doçent cinayetinde flaş gelişme!
Bilirkişi raporu Asumanı işaret etti

Selçuk üniversitesindeki odasında öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in cinayet dosyasında oda anahtarları ile ilgili beklenen bilirkişi raporu geldi. Odaya ait olduğu kesinlik kazanan 3 anahtarın da orijinal olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Ahmet Gülce tarafından Selçuk Üniversitesi’ndeki odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in geçtiğimiz ay görülen ikinci duruşmasında Tutuklu sanık Ahmet Gülce ifadesinde “Odanın anahtarını bana Asuman kapının altından attı” demişti. Duruşmada hazır bulunan ve cinayet olayının ardından kamuoyunda sekreter Asuman olarak bilinen Asuman E. ise bu iddiaları red ederek “Celalettin’in anahtarlarından biri sürekli odanın iç kısmındaki kilitte takılı vaziyette durur” demişti. Özdemir’in avukatlarından Yusuf Karataşlı, cinayetin işlendiği odada masa üzerinde bulunan iki anahtar ile cinayet zanlısı Ahmet Gülce’nin gösterdiği bölgede toprağa gömülü olarak bulunan 1 anahtarın eşleşip eşleşmediği ve orijinal olup olmadığının bilirkişi raporu ile tespit edilmesini talep etti.

“ANAHTARLAR ORİJİNAL”

Yapılan incelemenin ardından Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda Celalettin Özdemir’in masasında anahtarlığa takılı olarak bulunan iki anahtar ile yer gösterme sırasında bulunan bir anahtarın eş olduğu ve 3 anahtarında orijinal olduğu cümlelerine yer verildi.

yeni1.jpgyeni2.jpg

“ANAHTARI ASUMANIN VERDİĞİ KESİNLİK KAZANIYOR”

Prof. Dr. Ahmet Gülce tarafından öldürülen Celalettin Özdemir’in kardeşi Mustafa Özdemir gelen bilirkişi raporu ile anahtarı cinayet zanlısı Gülce’ye Asuman E.’nin verdiğinin kesinleştiğini söyledi. Özdemir “Abimin masasında bulunan iki anahtar var. Birde Abimin katili olan Ahmet Gülce’nin gösterdiği yerde bulunan anahtar var. Gülce davanın başından bu yana cinayeti kendisinin işlediğini kabul ederken anahtarı ise kapı altından kendisine Asumanın verdiğini söyledi. Bakıldığı zaman ortada abimin odasına ait 3 anahtar var. Anahtarlardan ikisi masa üstünde diğeri Asuman’ın, kapı arkasında takılı olduğunu söylediği ve toprağa gömülü bulunan diğer anahtar. Ahmet Gülce ile abimin arasının bozuk olduğunu herkes biliyor. Hatta bu konuda Asuman’ın beyanları var. Dolayısı ile anahtarı abimin Ahmet Gülce’ye verme ihtimali yok. O zaman geriye kalan tek ihtimal anahtarın Gülce’ye, Asuman tarafından verildiğidir. Bu zaten katil zanlısının ilk duruşmadan bu yana ifadesinde zaten var. Anahtarı alabilecek tek kişi Asuman’dır. Asuman anahtarı abime belli etmeden aldıktan sonra Gülce’nin anlattığı gibi olay sırasında kapıyı dışarıdan kilitlemiştir. Anahtarı kapı altında Gülce’ye vererek dışarıdan içeri girme ihtimalini ortadan kaldırmıştır. Ahmet Gülce bunu başından beri anlatıyor. Artık Asuman’ın tutuklanmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.