Doğa dostu çantalar Favori’den

Doğa dostu çantalar Favori’den
Yüzlerce çeşit, şık, kullanışlı bez çantalar artık hayatımızda. Kullanım süreleri uzun olduğu için promosyon ürünler arasında en çok tercih edilenlerden

 Yüzlerce çeşit, şık, kullanışlı bez çantalar artık hayatımızda. Kullanım süreleri uzun olduğu için promosyon ürünler arasında en çok tercih edilenlerden. Kadınların evdeki ek geliri ve dahası… Favori Çanta’nın sahibi Hasan Akdoğan’la bez çantaları konuştuk.

Promosyon çantalar için “Yeni bir sektör” diyebilir miyiz?

Fuar kültürünün gelişmesi ile her konuda hizmet veren firmaların katalog ve tanıtım ürünlerine ilgisi arttı. Sanat tasarım dekorasyon, dijital baskı gibi hizmet veren firmaların sayısı bu artan talebe paralel bir biçimde çoğaldı. Doğal olarak sunumun bir parçası olan promosyon bez çantalar ve üreticileri de ayrı bir sektör oluşturdu.

Bu ürünlerin kullanımının artmasında çevreye duyarlılık misyonu üstlenmesi de etkili mi?

Çevre duyarlılığı ve bez çantaların çevreye olan katkısı farklı bir üretim alanı fırsatı sundu. Çevre için tek kullanımlık ürünler yerine defalarca kullanılan bez çantaları öneren firmalar da bunu destekledi. Biz de sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere kurumsal firmalara doğa dostu ürün ve hizmetler kullanmalarını öneriyoruz. Favori Çanta olarak başta bez çantalarımız olmak üzere tüm ürünlerimizde doğa dostu veya geri dönüşümlü hammadde kullanımını tercih ediyoruz.

Son yıllarda bu ürünlere olan talep tartışmasız. Ulusal talepleri kendi ülkemizden karşılamak mümkün mü?

Fiyat faktörü bu ürünlerin Uzak Doğu ülkelerinden temin edilmesinde en önemli etken. Ulusal taleplere cevap vermeye başlayan ülkemiz Uzak Doğu ülkelerin termin süreleri ve sipariş süreçlerinde yaşanan problemlerden dolayı yerli ürünlere yöneliyor. Yerli ürünlerde promosyon kültürüne uygun kalitede üretim yapılmasıyla ulusal pazarda büyük şans yakalanacak.

Çevreyi koruma adına gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde çözüm ortağısınız. Bu ortaklığın en keyif verici yanı ne?

Projelendirme, tasarım, uygulama ve üretim aşamalarında çözüm ortağı olup çözümler üretmek gerçekten önemli. Pet şişenin, poşet çantanın ve benzeri atıkların ortaya çıkaracağı tahribata dur demek isteyenlerle aynı kulüpte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üretilen naylon poşetlerin sadece yüzde 1’i geri dönüştürülebiliyor. Kağıt poşet ise üzerine baskı yapıldığında doğayla bağlantısı kesildiğinden toprakta kaybolması yani çürümesi yıllar alabiliyor. Birçok ülke naylon poşet uygulamasını yasaklarken veya daha az kullandırılmasına vesile olmak için vergilendirirken, geri dönüşümü kolay, anti bakteriyel özelliğe sahip bez poşeti  teşvik ediyor. Kanserojen madde üretmediği ve su geçirmediği için tela kumaş kullanımı son yıllarda çevreyi korumaya özen gösteren birçok ülkede tercih ediliyor.

Favori Çanta olarak sizin hedefleriniz ne?

Öncelikle bez torba kullanımının  çevreye vereceği yararı ortaya koymak. Bu ortaya konduğu taktirde diğer hedeflere ulaşmak daha kolay. Büyük market zincirleri ve market dernekleri üzerinde baskı grubu oluşturmak, aynı baskı grubunun konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması konusunda da harekete geçmesini sağlamak istiyoruz. Konuyla ilgili olarak halkımızın bilinçlenmesiyle bez torba üretim ve satışının da artacağını düşünüyoruz.

Geniş bir ürün yelpazeniz var. Bu da bir avantaj mı?

Her sektörün bez çanta kullanma alanı var. Sırt çantaları,  evrak, kadın çantaları, alışveriş, makyaj, kalemlik, laptop, fuar, eczane, ilkyardım, seyahat çantaları gibi çok geniş bir promosyon ürün yelpazemiz mevcut. Çantalar üzerinde firmaların amblemi, logosu, iletişim bilgileri basılabiliyor. Grafik model seçimleri de tamamen kişinin seçimine kalmış. İlk başta bu sektörün sınırlı sayıda müşterisi olur diye düşünüyordum ancak öyle olmadığını gördüm. Kuru yemişçi çanta yaptırdı. Küçük bir esnaf da ürününü koymak için  çanta yaptırmak istedi. Bu da müşteri yelpazesinin sınırsız olduğunu gösterdi.

Sektörle ilgili neler söylemek istersiniz?

Promosyon çanta konusunda Konya İzmir’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Biz de bez çanta üzerine ofset baskı yaparak bu sektöre yenilik getirdik. Müşterilerimizin yüzde 90’a yakın bir bölümü Konya dışından. İnternet üzerinden siparişler alıyoruz. Yurt dışında bazı firmalarla çalışıyoruz. Kadınlar en büyük yardımcımız. Evlerde minik atölyeler kurarak üretimimize destek alıyoruz. Onlar da ev bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.