Doğa öğrencileri, "Çanakkale Zaferi"ni andı

Doğa öğrencileri, "Çanakkale Zaferi"ni andı
İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Doğa Okulları kampüslerinde okuyan on binlerce öğrenci, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını andı.Doğa...

İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Doğa Okulları kampüslerinde okuyan on binlerce öğrenci, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını andı.

Doğa Okulları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk tarihinin en önemli ve en büyük zaferleri arasında yer alan "18 Mart Çanakkale Zaferi"ni çok hassas bir şekilde hatırlayan Doğa Okulları öğrencileri, Çanakkale ruhunu kampüslerine taşıdı.

Verilen bilgiye göre, Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği kırık buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve kuru ekmekten oluşan tayını öğle yemeğinde yiyen ve o günlere ait formalar giyen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşattılar. Yaşayarak öğrenme felsefesiyle öğrenim sunan Doğa Okulları bu etkinlikle, öğrenciler ellerindeki imkanların değerini bilmeleri ve tarih bilincinin gelişimine katkıda bulunduğunu bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.