Doğadaki canlılar unutulmadı

Doğadaki canlılar unutulmadı
Doğada yaralanan ve vatandaşlar tarafından bulunarak getirilen hayvanların tedavi edilmesi ve yaşamını idame ettirebilecek sağlığa kavuştuklarında yeniden doğaya bırakılmalarını sağlayan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, soğuk kış günlerinde doğadaki c

Doğada yaralanan ve vatandaşlar tarafından bulunarak getirilen hayvanların tedavi edilmesi ve yaşamını idame ettirebilecek sağlığa kavuştuklarında yeniden doğaya bırakılmalarını sağlayan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, soğuk kış günlerinde doğadaki canlıları unutmadı.

 

        Konuyla ilgili bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Karatay’ın muhtelif mahallelerinde şu an da 24 adet köpek beslenme istasyonu, 12 adet otomatik kedi istasyonu ve 100 adet kuş evi bulunduğunu ifade etti. Haftanın belirli günlerinde doğadaki canlılar için beslenme yapıldığını belirten Başkan Hançerli, karlı havalarda yem bulamayan kuşların beslenmesi için özellikle kapalı Pazar Market gibi alanların tercih edildiğini söyledi. Haftalık 1,5 ton köpek maması, 150 kg. kedi maması kullanıldığını dile getiren Başkan Mehmet Hançerli, kuşlar için 1 günde 1,5 ton buğday bırakıldığını kaydetti.

 

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, doğaya ve çevreye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek doğadaki canlıların sahipsiz olmadığını, Karatay Belediyesi olarak her zaman ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Vatandaşlarımızın da kapı önlerine bir kap yemek bırakarak kedi ve köpekler ile  cam önlerine ekmek kırıntısı ve  buğday bırakarak kuşları besleyebileceklerini ve soğuk kış günlerinde doğadaki canlıların hayatlarını idame ettirmelerine katkı sağlayabileceklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.