"Doğal Kararlılık" Operasyonları

"Doğal Kararlılık" Operasyonları
Amerikan güçleri, terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 15 yeni hava saldırısı düzenledi

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 15 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye’deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçakları kullanarak 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere saldırı, savaş ve insansız hava uçaklarıyla 9 saldırı düzenlendiği belirtildi.

Suriye’de, Kobani yakınlarındaki 4 saldırıda IŞİD’in muharebe mevzileri, komuta kontrol merkezi ve aracı imha edildi. Deyru’z Zor’un doğusundaki 2 saldırıda ise örgütün elindeki petrol tankları vuruldu.

Irak’ta, Musul barajının güneyinde düzenlenen 4 saldırıda IŞİD’in 4 küçük ünitesi hedef alınırken, örgütün bir aracı kullanılmaz hale getirildi. Felluce’nin güneyindeki 3 saldırıda örgütün kontrolündeki bina yıkılırken, kentin yakınlarındaki saldırıda da örgütün eğitim yerleşkesi imha edildi. Beci’nin güneyindeki saldırıda ise örgütün muharebe mevzisi yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.