Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Warren:

Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Warren:
"Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi ile ilk kez Ürdün’den Suriye’deki DAEŞ'in karargahı vuruldu"- "Ahrar-uş Şam ile Ceyşu’l İslam gruplarına aşinayım. Başarı elde etmeye devam ediyorlar"

WASHINGTON (AA) – ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Ürdün’den fırlatılan roketlerle Suriye’nin güneyindeki DAEŞ noktalarını ilk kez vurduğu bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DAEŞ’e karşı yürütülen hava operasyonlarına ilişkin bilgi veren Warren, bir soru üzerine “Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi (HIMARS)” ile ilk kez Ürdün’den Suriye’deki hedeflerin vurulduğunu belirtti.

Warren, Suriye’nin güneyinde Ürdün sınırına yakın bir mevkideki DAEŞ’in karargahının Suriyeli muhaliflere destek sunmak için vurulduğunu dile getirerek, HIMARS’ın “çok yönlü” ve “esnek” bir silah sistemi olduğunu kaydetti.

HIMARS’ı “saldırıları gerçekleştirmek için diğer bir platform” olarak tanımlayan Warren, bu türdeki saldırıları sürdürmek niyetinde olduklarını ifade etti.

Warren, bir soru üzerine DAEŞ karargahına yönelik operasyonda hava saldırısından ziyade HIMARS’ın daha “pratik bir karar” olduğunu anlattı. Warren, bu kararın alınmasında Rusların bölgedeki operasyonlarının bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

- “Ahrar-uş Şam ve Ceyşu’l İslam sahada başarılı”

Warren, Suriye’deki muhalif gruplardan Ahrar-uş Şam ile Ceyşu’l İslam gruplarının sahada başarı kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Suriye’de bu grupların sahadaki güçlü aktörler arasında yer aldığı vurgulanarak, onlara karşı güvenlerinin sorulması üzerine Warren, “Bu iki gruba aşinayım. Başarı elde etmeye devam ediyorlar, bu düşmanla nasıl savaşılacağını öğrenmeyi sürdürüyorlar. Onların hem DAEŞ hem de rejime karşı sınırlı mücadele ortaya koyduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Warren, bu grupların birçok yerde etkin olduğunu belirterek, sahada varlıklarının farkında oldukları bu gruplara destek vermediklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.