Doğal temizlik ürünleri nelerdir

Doğal temizlik ürünleri nelerdir
Doğal temizlik ürünleri,çeşitli kimyasaları içermeyen ve çevre dostu yapılarıyla son günlerde giderek daha yaygınlaşıyor. Bu ürünler, bitkisel yağlar, sirke, karbonat gibi doğal malzemelerden üretiliyor ve insan sağlığını ve çevreyi riske atmıyor

Türkiye'de de doğal temizlik ürünleri pazarının artması bekleniyor. Pazar araştırma şirketi Euromonitor International'ın verilerine göre, Türkiye'de doğal temizlik ürünleri cirosunun 2023 yılında 2,5 milyar TL'ye varması bekleniyor.

Doğal temizlik ürünlerinin kullanımının artmasıyla birlikte, bu ürünlere olan talebin de patlaması bekleniyor. Bu durum, yeni girişimcilerin bu alanda yatırım yapmasına da yol açıyor

Doğal temizlik ürünlerinin avantajları nelerdir

Doğal temizlik ürünlerinin başlıca faydaları şunlardır:

İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermemektedir.
Kimyasal ürünlere göre daha az atık üretmektedir.
Su kaynaklarını daha az kirletmektedir.
Daha ekonomiktir.
Doğal temizlik ürünleri nasıl yapılır?

Doğal temizlik ürünleri, evde de kolayca hazırlanabilir.

İşte bazı yaygın doğal temizlik ürünlerinin tarifleri:

beyaz-sirke.jpeg


Sirkeli temizleyici: Bir bardak beyaz sirke ve yarım bardak suyu karıştırarak genel bir temizleyici elde edebilirsiniz. Bu karışım, cam, fayans, metal gibi yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir.

karbonat.jpg

Karbonatlı temizleyici: Bir yemek kaşığı karbonat ve bir bardak suyu karıştırarak bulaşık deterjanı veya banyo temizleyicisi yapabilirsiniz.

cay-agaci-ygiii.jpg


Çay ağacı yağı temizleyici: Çay ağacı yağı, doğal bir antibakteriyel ve antifungaldir. Biraz çay ağacı yağı ve bir bardak suyu karıştırarak mutfak ve banyo yüzeylerini temizlemek için kullanabilirsiniz.


Doğal temizlik ürünleri nerelerde satılır?
Doğal temizlik ürünleri, marketlerde, online alışveriş sitelerinde ve bazı aktarlarda da mevcuttur Son yıllarda yapılan yatırımlar artmaktadır bundan mütevellit bulmak artık daha kolay olmaktadır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.