Doğal ve etkili bir yöntem: Yatağınız yeni gibi olacak

Doğal ve etkili bir yöntem: Yatağınız yeni gibi olacak
 Muhabir
Karbonat (sodyum bikarbonat), evde kullanabileceğiniz doğal bir temizlik malzemesidir. Yatak temizliği için de oldukça etkili bir şekilde kullanılabilir.

Karbonat (sodyum bikarbonat), evde kullanabileceğiniz doğal bir temizlik ürünüdür. Yatak temizliği için de oldukça etkili bir şekilde faydalanabilirsiniz. Yatak, vücudumuzun en fazla temas ettiği yerlerden biri olduğu için düzenli olarak temizlenmesi ciddi anlamda önemli. Karbonatla yapılan yatak temizliği, hem yatağınızı temizler hem de kötü kokuları ortadan kaldırır.

YATAĞINIZA KARBONAT KÖKÜN

Yatağınızın üstüne biraz karbonat dökün. Eğer yatağınızın üzerinde lekeler bulunuyorsa, karbonatı leke üzerine yoğun bir şekilde serperek dökebilirsiniz. Karbonat, lekeleri emerek temizlemeye büyük anlamda yardımcı olacaktır.

YATAĞINIZI VAKUM MAKİNESİ İLE VAKUMLAYIN

Karbonatı yatağınızın üzerine serperek döktükten sonra, bir vakum makinesi ile yatağınızı iyice vakumlayın. Böylece karbonat, yatağın içine sinmiş kiri ve kötü kokuları emecek ve vakumlanarak hem kötü kokuları hem de yatağınızın üstünde bulunan lekeleri ortadan kaldıracaktır.

YATAĞI VE ODAYI HAVALANDIRIN

Yatağınızı temizledikten sonra, mümkünse güneşli bir zamanda dışarıya çıkararak veya odanızı havalandırın. Güneş, yatağınızın üzerindeki nemin ve kötü kokuların giderilmesine katkı sağlayacak.

Karbonatla yatak temizliği oldukça doğal bir yöntem olması ve kimyasal temizlik ürünleri kullanmaya gerek duyulmaması sebebiyle oldukça tercih edilen bir temizlik metodu. Ayrıca karbonatın antimikrobiyal özellikleri sayesinde, yatağınızın mikroplardan arındırılmasına da faydası olacak.

Karbonatla yatak temizliği, düzenli olarak yapıldığı takdirde yatağınızın temiz ve hijyenik kalmasını sağlar. Ayrıca yatağınızın ömrünü uzatarak, daha uzun zaman kullanmanıza da yardımcı olur. Bu sebeple, yatağınızı temizlemenin basit ve etkili bir yolunu arıyorsanız, karbonatla yatak temizliğini tercih edebilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.