Doğan Hancı, Fransa'da "Rio biletini" almak istiyor

Doğan Hancı, Fransa'da "Rio biletini" almak istiyor
Engelli milli okçu Doğan Hancı, 2 Nisan'da Fransa'da başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceği dereceyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota almayı hedefliyor - Doğan Hancı:- "Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda ilk sıralarda ye

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Engelli milli okçu Doğan Hancı, Fransa'da 2 Nisan'da başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceği dereceyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etmeyi hedefliyor.

Yaklaşık 10 yıldır okçuluk sporu yapan 45 yaşındaki bedensel engelli milli okçu Doğan Hancı, son yıllarda uluslararası düzeyde elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Londra'da 2012 yılında yapılan Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli okçu, 2 Nisan'da Fransa'da başlayacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Erzurum Okçuluk Salonu'nda milli takım antrenörü olan kardeşi Hasan Basri Hancı yönetiminde antrenmanlarını sürdüren Doğan Hancı, başarılı atışlarıyla şampiyona öncesi umut verdi.

Doğan Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 yıldır okçuluk sporuyla ilgilendiğini ve 2005'ten bu yana milli sporcu olarak devam ettiğini söyledi.

Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na odaklandığını ifade eden Doğan Hancı, şöyle konuştu:

"Çeşitli ulusal ve uluslararası şampiyonalarda derecelerim var. Şu an Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Kamplarımız devam ediyor. Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda ilk sıralarda yer alıp, olimpiyatlara katılma hakkını elde etmeyi hedefliyorum. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah başaracağız. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Çek Cumhuriyeti'nde kota telafi yarışması var. Orada da tekrar yarışacağız. Kotayı alıp, olimpiyatlara gitmek istiyorum."

Doğan Hancı, hedefine ulaşmak için çalışmalarını kampla sınırlandırmadığını, kamp harici günlerde de şampiyonaya günde 7 saat antrenman yaparak çalıştığını söyledi.

Milli okçunun antrenörlüğünü yapan kardeşi Hasan Basri Hancı ise Rio'ya katılma hakkı elde etmek için çalıştıklarını belirterek, bunu da başaracaklarına inandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.