Doğanhisar’ın 6 mahallesine 8 milyonluk sulama yatırımı

Doğanhisar’ın 6 mahallesine 8 milyonluk sulama yatırımı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar’ın 6 mahallesinde 540 hektar alanın sulama imkanına kavuşacağı, 53 kilometre uzunluğunda 8 milyon liralık damlama sulama tesisi yapımını sürdürüyor.

Yeni Büyükşehir Yasası ile tarımsal desteklerini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan yerleşim yerlerinde sulama yatırımlarını da sürdürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek vermeyi sürdürdüklerini hatırlattı. Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için fide ve fidan desteklerinin yanında sulama yatırımlarına da büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, bu kapsamda Doğanhisar ilçesine bağlı 6 mahallenin yararlanacağı damlama sulama tesisi çalışmasını sürdürdüklerini dile getirdi. Doğanhisar’ın Fırınlı, Güvendik, Tekke, Ağa, Cami ve Harman mahallelerini kapsayan yatırımın yaklaşık 8 milyon liraya mal olacağını kaydeden Başkan Akyürek, çalışma tamamlandığında 53 kilometre boru düşenmiş olacağını ve 540 hektar alanın sulama imkanına kavuşacağını söyledi. KOP İdaresi kaynaklarıyla hayata geçirilmekte olan yatırımla ürün kalitesi, çeşitliliği ve miktarında artış sağlanacağını, bölgeye artı bir katma değer girişi olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, sulama ve gölet projeleri ile ilgili muhtelif ilçe ve mahallelerde proje üretmeye devam ettiklerini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.