Doğalgaz ne zamana kadar bedava verilecek?

Doğalgaz ne zamana kadar bedava verilecek?
 Editör
Türkiye'de 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması, 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermişti. Sürenin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından süre tekrar uzatılmıştı.

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte ücretsiz doğalgaz indirimi için vatandaşlar tarih araştırmalarına başladı. Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte konutlarda doğalgaz tüketimi arttı. Kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Peki, bedava doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek? Ücretsiz doğalgaz indirimi için son tarih ne zaman?

Bakanlık tarafından yapılan son açıklamada, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 25 metreküp doğalgaz tüketiminin ücretsiz olacağı açıklanmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar konut, ibadethane ve cemevi abonelerine 25 metreküp doğalgaz tüketimi bedelsiz olarak verilecek. Bu uygulama, özellikle düşük gelirli ailelerin doğalgaz faturalarını ödemesinde önemli bir kolaylık sağladı.

1 Mayıs 2024 tarihinden sonra, konut, ibadethane ve cemevi aboneleri için doğalgaz tüketim bedeli, serbest piyasa koşullarına göre belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.