Doğru Hamlede Buluşalım Projesi

Doğru Hamlede Buluşalım Projesi
- Türkiye Satranç Federasyonunun, okul çağındaki çocukları satranç sporuyla tanıştırmayı amaçladığı proje kapsamında Burdur'da protokol imzalandı


BURDUR (AA) - Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) okul çağındaki çocukları satranç sporuyla tanıştırmayı amaçladığı "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında Burdur'da protokol imzalandı.
Burdur Valiliğinde düzenlenen imza törenine Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, TSF Başkanı Gülkız Tulay, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar katıldı. Törende konuşan Vali Kürklü, satranç sporuna önem verdiklerini ve satrancın çocukların düşünme kabiliyetini artırma, hayata hazırlama bakımından oldukça önemli olduğuna işaret ederek, "Satranç güzel bir spor. Burdur'da satrancın gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.
TSF Başkanı Gülkız Tulay ise Burdur'da satranç alanında çok güzel gelişmeler yaşandığını belirterek, projeye destek veren Vali Kürklü ve Belediye Başkanı Ercengiz'e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Orkun Ercengiz de çocukların iyi bir eğitim alarak vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Törenin ardından Özboyacı İlkokulunda öğrencilere satranç seti dağıtıldı.Proje kapsamında Burdur'da ilkokul birinci sınıftaki 908 öğrenciye satranç takımı ve satranç eğitim kitabından oluşan set verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.