Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Doğruyu Arayana: Pusula

Doğruyu Arayana: Pusula

Gazetede herkeste bir telaş, koşturmaca… Şehir adına en iyiyi oluşturmak için inanılmaz bir gayret.

Siz bu satırları okurken yeni bir yolculuğun arife günü…  Günlerdir süren hazırlıkların sonucunu görmek adına tatlı bir heyecan…

Pusula, yayın hayatına bir düsturla başlıyor. Kitlesini ‘doğruyu arayanlar’ olarak belirliyor. Zira onlarca gazetenin yüzlerce haber sitesinin olduğu bir ortamda kaliteli yayın yapmak, okurlarını sadece doğrularla yüzleştirmek hiç de kolay bir olay değil.

Geçmişiyle Türk basınının duayenleri arasına adını çoktan yazdırmış Uğur Özteke yönetiminde; aslında bizlerle birlikte bu şehir de farklı bir yolculuğa çıkıyor.

Eleştirinin ve eleştirilenin kültürel bazda tam anlamıyla olgunlaşmadığı bir yazın hayatına tekrar besmele çekiyoruz. Tam olarak neler yapabileceğiz? Elbette bunu zaman gösterecek.

Bugünlerde şehrin bilboardlarını süsleyen tanıtım afişimizde bizleri heyecanla bekleyenlere hoş bir mesaj verdik: Doğruyu arayana müjdemiz var!

Bu müjdenin güzelliği her geçen gün daha iyi anlaşılacak.

Baskısından dağıtımına web sayfasına hatta reklamlarına kadar ortaya farklı, ilgi çekici ve estetik bir ürün koymanın adı Pusula.

Bütün çaba şehirde oturmuş yerel gazete mantığına başka bir perspektifle bakabilmek. Belirli tabuları yıkabilmek için…

Yaklaşık 10 yıldır gazeteciliğin farklı merhalelerinde ulusal ve yerel statüde yer aldık. Konya Postası’nda başlamıştı bizim maceramız. Yerelde Hakimiyet, Yeni Konya, Merhaba ile devam etmişti. Star’da ilk ulusal deneyimimizi yaşamıştık.  Sabah gazetesinde halen devam eden bir hikayemiz var.

Bu bizim ve gazetenin tanıtımı babında -tanışma babında- bir yazı olduğu için kısa tutalım.

İlerleyen günlerde sıkça birlikte olacağız. Değerli okurlarımızdan ricamız yapıcı eleştirilerle bizlere yol göstermeleridir.

Allah mahcup etmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR