Doğu Anadolu'da Sıcaklık Artacak

Doğu Anadolu'da Sıcaklık Artacak
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklığın 2-4 derece artması bekleniyor- Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde kar ve tipi ulaşımı aksatıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklığın 2-4 derece artması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede bugün havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

Sıcaklığın 2-4 derece artması beklenen bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Tunceli'de 7, Iğdır'da 1, Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 4, Ağrı'da 5, Ardahan'da 7 ve Kars'ta 9 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıkların Tunceli ve Erzincan'da 17, Iğdır'da 16, Kars ve Erzurum'da 10, Ağrı'da 8, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor.

- Kar yağışı ve tipi, ulaşımı aksattı

Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde kar ve tipi ulaşımı aksatıyor.

Bölgenin yüksek kesimlerinde iki gündür etkili olan kar, yer yer tipiye dönüştü.

Yetkililer, özellikle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayolunda tipi dolayısıyla oluşan buzlanmaya karşı uyardı.

Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde şiddetli tipi etkili oluyor.

Yetkililer, her iki karayolunda özellikle gece saatlerinde tipinin görüş mesafesini düşürdüğünü, beraberinde buzlanmayı getirdiğini belirterek, sürücülerin tedbirli olmalarını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.