"Doğu Çınarı" repikaj çalışmaları başladı

"Doğu Çınarı" repikaj çalışmaları başladı
Seydişehir Orman Fidanlığında, Orman Genel Müdürlüğünün "2016 Çınar Yılı Projesi eylem planı" çerçevesinde 10 bin çınar fidanı için repikaj çalışması başladı.

Orman Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016’nın “Çınar Yılı” ilan edildiğini hatırlattı.

Çınarın uzun ömürlü bir ağaç olduğunu belirten Sakallı, şunları kaydetti:" Fidanlık sahasında 2016 üretim programında yer alan  Doğu Çınarı repikaj çalışmaları başlatıldı. Repikaj, fidanın daha iyi gelişmesini,daha güzel form yapmasını sağlamak amacıyla fidana daha geniş ve daha uygun bir yetişme ortamı hazırlamak amacıyla yapılan yer değiştirme işlemidir. İlk etapta 10 bin doğu çınarının yeri değiştirilip daha büyük saksılara taşınacak. Bu fidanlar belli bir boya gelince başka yerlere dikilecek. Bu fidanları daha çok belediyeler tercih ediyor. Belli bir büyüklükte olduğu için dikildikleri yere daha çabuk uyum sağlıyorlar. Bunun yanında geçen hafta Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 7 bin 918, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne 14 bin 668 çınar fidanı gönderdik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.