Doğu ve Güneydoğu'da teröristlere büyük darbe

Doğu ve Güneydoğu'da teröristlere büyük darbe
PKK'lı teröristlerin yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sürdürülen operasyonlarda, mayıs ayında yurt içinde 400, Irak'ın kuzeyinde 240 dolayında terörist etkisiz hale getirildi

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, teröristlerin kentlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasakları doğrultusunda TSK ve emniyet unsurlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli başarılar elde edildi.

Operasyonlar kapsamında mayısta Şırnak, Van, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Muş, Tunceli, Şanlıurfa, Kars, Bingöl ve Erzincan'da 400 dolayında terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin bulunduğu Metina ve Hakkurk ile Gara, Zap ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240 civarında oldu. Bunlar arasında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yer aldığı da belirlendi.

Hava operasyonlarında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.

Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi
Yüzlerce çukur ve barikatın bertaraf edildiği operasyonlarda tonlarca patlayıcı madde, silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi, etkisiz hale getirilen teröristler arasında örgütün bazı sözde sorumlularının da yer aldığı tespit edildi.

Örgütün sözde sorumlularından "Ciğer" kod adlı Mahmut Çar Van İpekyolu, "Azar Siser" kod adlı Ekrem Güney ile yardımcısı "Çektar" kod adlı Ahmet Talva Diyarbakır Lice, "Pale" kod adlı Emrah Kurt Tunceli Pülmür, "Agit" kod adlı terörist ile "Hebatkar-Karker" kod adlı Zamani Çakmak ise Mardin Nusaybin ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer aldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin'de 27 Mayıs'ta teslim olan 8 teröristten birinin "Canfeda "kod adlı Osman Uçar olduğu belirlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.