Doğum akabinda estetik için acele etmeyin!

Doğum akabinda estetik için acele etmeyin!
İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, yapmış olduğu yazılı açıklamada, bireysel olarak alınabilecek önlemlerin hamilelik akabinda vücudun daha hı

İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, yapmış olduğu yazılı açıklamada, bireysel olarak alınabilecek önlemlerin hamilelik akabinda vücudun daha hızlı ve kontrollü bir şekilde düzelmesini sağlayacağını vurguladı. Doç. Dr. Güven, önlemlere karşın çok kilogram alımı ve vücudun hamilelik süresince deforme olmasının, doğum ertesi eski haline dönmek isteyen bayanlar için kimi vakit zorlayıcı bir süreç haline geldiğine işaret etti.

Doğum ve lohusalık akabinda estetik operasyonlar için en makul dönemi, "süt verme dönemi bitiminden 3 ay ertesi " olacak şekilde tanımlayan Güven, "Bu dönem bireyler arasında farklılıklar gösterebilir. Yapılacak ameliyat için bireyin ruhsal ve bedensel olarak hazır olması gerekmektedir. Özellikle doğum ertesi geçirilen zor döneme bağlı su yüzüne depresyon hususunda hekimin dikkatli olması lazım gelir . Bu zamanda yapılacak olan operasyonlar akabinda , hastanın olağan aktivitelerine dönüşü zorlaşabileceğinden ameliyatların ertelenmesi daha sağlıklı olacaktır" bilgisini verdi.

Güven, kadınların doğum ertesi en çok fazla talep ettiği estetik ameliyatların başında "meme ve karın ameliyatları"nın geldiğini açıkladı . Karın sarkması ve karın bölgesi derisinde gerçekleşen çatlakların, özellikle gebelikte aşrı kilogram alma, ikiz gebelik ve normalden çok çok büyük bebek olması durumlarında ortaya çıktığını ifade eden Güven, doğumdan akabinde aşırı bollaşan karın derisinde sarkıklık ve istenmeyen görüntü meydana gelebildiğini anlattı. Güven, karşılaşılan diğer problemleri, "vücut harmonisini bozan bölgesel yağlanma artışı", "yüz bölgesinde oluşabilen ve doğum lekesi adı verilmekte olan derideki renk değişiklikler" olarak sıraladı.

KİLO VERİLMEDEN YAPILAN AMELİYATIN BAŞARIYI ETKİLER

Gebelikte alınan kilolar verilmeden yapılacak olan bir girişimin, ameliyattan sonraki başarıyı etkilediğinin altını önemle çizen Güven, vücut kitle indeksinin çok olduğu kilolu hastalarda, gebelik ve doğumdan bağımsız olarak estetik ameliyatlarını kilogram verme sürecinin bitimine ertelemelerini istediklerini, vücut şekillendirme ve karın germe ameliyatlarının ideal kilolarda yapılmadığı vakit istenilen şekilde sonuçlanmayabileceğini belirtti .

Güven, doğum akabinda karın ve bacaklarda çatlaklar ve derideki lekeler oluşabildiğini hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı: "İzole karın ve bel bölgesinde oluşan çatlaklar için uygulanabilecek teknolojik tedavi ise fraksiyone karbondioksit lazer tedavisidir. Gelişen teknolojiyle deriye verdiği hasar azaltılıp tedavi edici etkisi arttırılan fraksiyone lazer tedavisi günümüzde deri çatlakları ve leke tedavisinde rakipsiz ve son teknoloji olarak görülmektedir. Bu tedavi ile çatlaklar yüzde 50 ile 80 azaltılabilmekte, derideki lekelerde tümünün tedavi edilebilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.