Doğuştan engelliydi, gönüllü polis oldu

Doğuştan engelliydi, gönüllü polis oldu
Endonezya'da doğuştan sağır, dilsiz ve yürüme engelli Ahmed Junedi, 20 yıldır her sabah hediye edilen üniformasını giyerek gün boyunca trafikte görev yapıyor- Sürücülere arabalarını park etmeleri için yardımcı olan Junedi, aldığı bahşişlerle geçimini sağl

CAKARTA (AA) - Endonezya'da doğuştan sağır, dilsiz ve yürüme engelli olan Ahmad Junedi, 20 yıldır gönüllü trafik polisliği yapıyor.

Başkent Cakarta'da yaşayan 43 yaşındaki Junedi, Harikalar Engelli Okulu'nda eğitim alırken trafik polisliğine merak saldı.

Başkentin Ciledug ilçesinde her gün engel tanımadan özel motosikletiyle trafiğin yoğun olduğu caddelere giderek araçlarını park etmeye çalışanlara yardım eden Junedi, polislerin dikkatini çekti. Bunun üzerine Junedi'ye Cakarta Merkez Trafik Şubesi trafik polisi üniforması hediye edildi.

Junedi, 20 yıldır her sabah üniformasını giyerek gün boyunca trafikte görev yapıyor. Gönüllülüğü ve görev aşkıyla bölge halkının büyük takdirini kazanan Junedi, hayalini kurduğu mesleği yapmaktan oldukça memnun. Junedi, trafikte yardımcı olduğu insanlardan aldığı bahşişlerle geçimini sağlıyor.

Büyük bir hevesle mesleğini yapan Junedi'ye bir grup yardımsever tarafından engellilere özel motosikleti de hediye edildi. Motosikletinde "polis" ifadesi yazan Junedi'nin talimatlarına insanlar saygı duyarak uyuyor.

Junedi'nin annesi Bu Usnah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun polis üniformasıyla çok mutlu olduğunu söyledi.

Usnah, "Oğlumu engelli okuluna gönderdiğim zamanlarda polisliğe olan ilgisi dikkatimi çekiyordu. Hep polis olmak istiyordu. Küçüklüğünden bu yana, sürücülere arabalarını park etmeleri için yardımcı olurdu. Oğlumun azmini ve isteğini gören polisler ona gerçek üniforma verdi. O günden bu yana her gün üniformasını giyip görevini aksatmadan akşama kadar polislik yapıyor. Hayalini gerçekleştirmesi onu çok mutlu ediyor. Onu mutlu görünce ben de çok mutlu oluyorum." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.