Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Doktor Civanım, Hemşire Benim Canım

Doktor Civanım, Hemşire Benim Canım

Bir rahatsızlığım sebebiyle Üniversitemiz bünyesindeki Selçuklu hastanesinde KBB servisinde küçük bir operasyon geçirdim. Bazı rahatsızlıklarımız için hastanelere giderdim ancak uzun yıllardır ilk defa hastanede bir gece kalma zorunda kaldım.

Hastaneler her insan gibi beni de çok duygulandırır. Yıllar önce henüz lise örgencisi iken Rahmetli Babama Kayseri ve Ankara hastaneleri götürmek üzere refakat eder, her defasında derin hüzne kapılırdım. 40 sene hastaneleri ve son 10 yılda ki hastaneleri bir düşünün.

Muayene için de olsa o mekanlar bana hep itici gelmiştir. Ancak sağlık söz konusu olunca da yapacak başka bir şey yok. Ancak , işte bu son yatışım ve operasyonum öncesi ve sonrası  farklı  duygu yoğunlukları yaşadım.

Öncesinde; en azından ameliyat masasına yatacaksınız, narkoz alacaksınız, filmlerde ki gibi kesecekler vs. Kulağa hoş gelmeyen şeyler.

Sonrasında ise bu duyguların yersiz, manasız ve faydasız olduğu birebir yaşadım. Bunun elbette sebepleri var.

Bir defa hastanelerimiz çok modern, en azından 4 yıldızlı otel ayarında, çok temiz, teknolojik ve personeli sıcak ve sempatik. Rahatınız için her şey var. Hastane atmosferinin vereceği bir olumsuzluğu yaşamıyorsunuz İzolasyon çok iyi, yan odalardan sen gelmiyor.

Ameliyathanenin o soğuk yüzünü görmedim. Personelin ameliyathaneye götürünceye kadar ki sevkiyatı, tren manevraları misali sizi güvenle aktararak götürüyor. Bu kadar da değil diyen olabilir ama durum bu. Sağlık sektörünü bu hale getirenlere teşekkür etmekten başka diyecek bir şey yok.

Bu arada gençliği, becerisi, sempati ve esprisi ile hastasını rahatlatan Dr. Prof. Köksal Yüca’ ya ve ekibine şükranlarımı sunarım. Yine, Baş hemşire Zehra Eşmekaya, Hemşireler Tuba Koçyiğit ve Karlıdağ, Zehra Arı, Fatma, Elifnur, Ayşegül, Seda, Havva ve tek erkek hemşire Evren ile diğer personele ayrıca teşekkür ederim.    

Doktor Civanım” şarkısını yazanlara tek sözüm ise “Hemşire benim canım” sözü ile tamamlamak gerekir diyorum.

“Doktor civanım,

Ne istersen alayım,

Hemşire benim canım,

De yanında kalayım” gibi.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR