Dokunulmazlık oylamasında 2. madde kabul edildi

Dokunulmazlık oylamasında 2. madde kabul edildi
TBMM Genel Kurulu’nda Dokunulmazlıkların Kaldırılması Kanun Teklifi görüşmesinin 2. turunda 1. madde, 373 2. madde 374 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin 2. turunda, 1. madde 373 oyla kabul edildi.

Yapılan gizli oylamada 531 milletvekili oy kullandı.

Teklifin 1. maddesi 138 ret oyuna karşılık 373 oyla kabul edildi.

Oylamada 8 çekimser, 9 boş oy çıktı, 3 oy geçersiz sayıldı.

Usul tartışmasından sonra teklifin son maddesi olan, 2. madde üzerinde verilen önerge üzerinde konuşmalara geçildi.

2. madde 374 oyla kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, teklifin 2. maddesi de 374 oyla kabul edildi.

"Maddelerin tümü üzerinde aynı sonucu alacağımız ümit ediyoruz"

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM'deki camide cuma namazını kılmadan önce gazetecilere, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Milletin iradesine işaret eden Kurtulmuş, " TBMM'de inşallah öyle görünüyor ki bu dokunulmazlıklarla ilgili maddelerin tümü üzerinde de aynı sonucun alınacağını ümit ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

1. MADDE NE İÇERİYOR

Birinci madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idari mercilerden, başsavcılıklardan ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına intikal ettirilerek, dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen dosyalardan başlamak üzere, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'da bulunan tüm dokunulmazlık dosyaları ile İçtüzük'te öngörülen usul uygulanmaksızın ve herhangi bir ayırım yapılmaksızın bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeriyor.

2. MADDE

Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoylamasına sunulması halinde oylanır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.